Termelői piacon Grazban
2011. július 02. írta: világevő

Termelői piacon Grazban

Ezúttal egy képriport következik a grazi termelői piacról és az Aiola nevű belvárosi nagyon jó kis étteremben tartott főzőkurzusról.

A menü: kuszkusz kerti zöldségekkel, hegyi bárány gerince babkrémmel, rókagombával és paradicsommal, málnatortácska tejszínfagyival.

granturizmó!: IMG 5662

A termelői piac hétfőtől péntekig reggeltől délig (kb. fél 1) van nyitva.

granturizmó!: IMG 5819

Az étterem weboldala.

És íme a képriport a piacról és a főzőtanfolyamról:

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr193031716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2011.07.02. 10:27:43

Van a piacon nehany erdekes szinu zoldseg!
Jo kepek.

puffogónyúl 2011.07.02. 12:16:04

Csatlakozom,a képek gyönyörűek!

Lacusru 2011.07.03. 17:51:17

Párszor már tátva maradt a szám, most ismét :-)
Az osztrákoknál valahogy olyan zöldségek és gyümölcsök teremnek, mint a mesében... atom sugárzást használnak, vagy egyszerűen csak szeretettel veszik körül a termőföldjeiket? Minden esetre még az ízek is mások arrafelé!

fogash 2011.07.06. 11:54:22

Szépek a képek.

A terményekről az jut eszembe, hogy majd ha a magyar piacon/boltokban is ilyen minőségű lesz minden (=gyakorlatilag vakon lehet venni belőle, nem kell a "szebbeket", a "szimpatikusabbakat" válogatni, akkor jön a kánaán. Pedig annyival nem is drágább a nyugat, mint Mo... :(

OFF
Párizs ennyi volt? 1 blogbejegyzés?

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.07.06. 17:56:24

@Attilajukkaja: @Pöcs: @Lacusru: @fogash: köszi!
engem is meglepett, hogy csak hibátlan áruk vannak...

és persze lesz még párizsról bőven, csak utána egyből mentem grazba, na meg néha-néha próbálok valami bevétellel kecsegtető tevékenységet is végezni, hogy legyen miből finanszírozni a világevést :)

Attilajukkaja 2011.07.07. 11:22:00

@világevő:
Szivesen :o)

@fogash:
En Budapesten, a Feny utcai piacra jarok. Ilyenkor ott is gyonyoru az aru.
Emlekszem, amikor reges-regen Spanyolorszagban eloszor mentem el a piacra es csodalkozva neztem, milyen szep feher a hagyma es a krumpli is milyen hibatlan, tiszta :o)
Szerintem sok helyen ma mar itthon is hasonlo a helyzet. En mindig vegigjarom az egesz piacot, meg akkor is, ha csak egy kilo paradicsomot akarok venni, mert olyan jo erzes latni azt a szinkavalkadot, a logo sonkakat, gyonyoru viragokat!

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2011.07.27. 16:49:49

Grazban hol van ez a piac? Én a főtéren lévőt ismerem, de az csak pár asztal és pavilon.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.07.27. 19:43:17

@Mitzi von Küche: kicsit kiesik a belvárosból, Kaiser-Josef-Platz.

Chef_UK 2011.12.09. 12:06:20

Szép a választék. Az ,hogy Magyarországon is szebb a portéka az köszönhető a gasztro blogoknak,TV műsoroknak ,ahol az emberek láthatják, hogy mit, hol, miből, mennyiért lehet előállítani, milyen minőségben. Így már nincs arcuk kirakni a selejtes burgonyát mint anno amikor a nagymamámmal még jártunk ki az "MDF" piacra és társaira.
Amikor még apród voltam!:)

takacs05 2014.03.05. 10:00:48

Én kertészmérnök hallgató vagyok, kedvenc témám a különleges zöldségfélék.
Szakdogámat a színes paradicsomok beltartalmi értékeinek összehasonlításából írom. zöldtől, csíkos, feketéig minden megtalálható összesen 70 fajta paradicsomom van. Most chilikkel foglalkozom újabban 20 fajtával ezen kívűl édesburgonya, volt már lila sárgarépám, karfiolom, kelbimbóm, és brokkolim is. és még sok egyéb más is megtalálható nálam
DE EBBŐl vidén nem lehet megélni mert nem nyitottak az emberek a más színűekre.
süti beállítások módosítása