Megkezdődik a a térkép végigevése
2010. szeptember 30. írta: világevő

Megkezdődik a a térkép végigevése

Hosszú előkészületek, sok-sok kemény edzés, homlokgyöngyöztető lakoma, gyomortágító zabálás, illedelmes kóstolgatás, sznoboskodó ízlelgetés, sok-sok Michelin-csillag és GaultMillau szakácssipka felfalása, sok milliónyi magas minőségű kalória bevitele után elérkezett az idő, hogy a Világevő szisztematikusan végigegye a világtérképet, a világ legjobb gasztronómiai városait.

Az első úticél Bejrút, Libanon fővárosa, az arab konyha legnemesebbike. A friss zöldséhgekre, gyümölcsökre, halakra, bárányhúsra épülő libanoni konyha ételeiből nagyon ritkán hiányzik a fokhagyma és az olivaolaj, és persze - a mediterrán konyhák jellegzetességeként - nagyon szezonális.

Mezze

 A legjellegzetesebb étkezési forma a mezze, az olaszok antipastójához, a spanyolok tapasához, a kínaiak dim sumjához hasonló kis fogások sorozata, általában egyszerre tálalva, gyakran nem csak előételként, hanem komplett étkezésként.

Indulás: ma este!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr792333606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása