Hosszú előkészületek, sok-sok kemény edzés, homlokgyöngyöztető lakoma, gyomortágító zabálás, illedelmes kóstolgatás, sznoboskodó ízlelgetés, sok-sok Michelin-csillag és GaultMillau szakácssipka felfalása, sok milliónyi magas minőségű kalória bevitele után elérkezett az idő, hogy a Világevő szisztematikusan végigegye a világtérképet, a világ legjobb gasztronómiai városait.
Az első úticél Bejrút, Libanon fővárosa, az arab konyha legnemesebbike. A friss zöldséhgekre, gyümölcsökre, halakra, bárányhúsra épülő libanoni konyha ételeiből nagyon ritkán hiányzik a fokhagyma és az olivaolaj, és persze - a mediterrán konyhák jellegzetességeként - nagyon szezonális.
Mezze
A legjellegzetesebb étkezési forma a mezze, az olaszok antipastójához, a spanyolok tapasához, a kínaiak dim sumjához hasonló kis fogások sorozata, általában egyszerre tálalva, gyakran nem csak előételként, hanem komplett étkezésként.
Indulás: ma este!