Michelin: Szaporodnak a biztató előjelek!
2018. március 01. írta: világevő

Michelin: Szaporodnak a biztató előjelek!

Márciusban Budapesten lesz a Michelin Kalauz bemutatója, ezen derülnek majd ki az esetleges itthoni új csillagok is. És úgy tűnik, hogy a régiónkban is egyre bőkezűbb a kalauz a csillagok osztásánál.

nef_7350.jpg

Azok után, hogy Skandináviában is elég bőkezűen bánt az új csillagokkal, folytatta ezt déli szomszédunkkal, Horvátországgal is, ahol rendhagyó módon továbbra sem könyvben, hanem kizárólag online teszik közzé a díjazott éttermeket. Nézzük, mi a helyzet most. (És két hét múlva megyek is a helyszínre épp, az egyik új csillagost fogom kipróbálni.)

Íme a horvátországi csillagok:

360, Dubrovnik 1 Michelin-csillag (új)

Monte, Rovinj 1 Michelin-csillag

Konoba Pelegrini, Sibenik 1 Michelin-csillag (új)

Képekben:

Pelegrini

Monte

360

És az is ekég izgalmas, hogy a csillagjaik mellé egész izmos Bib Gourmand-mezőnyt is fel tudnak sorakoztatni (Konoba Mate, Konoba Fetivi, Vuglec Breg és Dunav), ami nálunk eléggé fájó hiány, amióta az amúgy is soványka háromból az egyik be is zárt...

Ezek után még kíváncsibban várjuk, mi lesz Budapesten a csillagokkal! Szerinted?

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr6413708596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Intimitás Gourmet · http://intimitasgourmet.blog.hu/ 2018.03.01. 20:48:04

inkább Bib legyen, nekem az biztatóbb lenne.

és az a pink hab már nekem is sok azon a rákon

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2018.03.01. 22:46:50

Én nekik adnék csillagot vagy Bibet: St. Andrea, Tama, Babel, Stand25

@Hód Alajos: Ha a Bib még mindig azt jelenti, hogy olcsón lehet jót enni, akkor ez a trió szóba se jöhet. Akkor inkább Stand25 és Olimpia, legalábbis tőlünk nyugatabbra nem hátrány, ha 20 euró alatt lehet ebédelni.
A Babel és a MÁK nyitás óta folyamatosan a csillag várományosai között szerepel a pesti köztudatban :)

@Intimitás Gourmet: A pink hab nekem is sok :)

garnéla mák 2018.03.02. 00:25:14

A Bábelen meglepődnék, ha nem kapna, elképesztő a téli menüje... És a Máknak is kijárna egy, az egész csapat nagy élményt ad. BipGourmand-ot is remélek, a sokat emlegetett Stand25nek és Olimpiának legalább. És még a vidéki éttermekre is felfigyelhetnének, Anyukám mondta, Kistücsök és bár elfogult vagyok Pesti István felé, de a Platánt mindenképp!

rambo13 2018.03.02. 13:48:00

@garnéla mák: Mo-n deklaráltan csak Budapestet értékelik. A Michelin is elfogult lenne Pesti felé, de a szabály az szabály :)

Eyvoree 2018.03.02. 14:40:42

Egy új csillagot megemlítettetek! :D
süti beállítások módosítása