Két egyszerű és szuper őszi recept
2015. november 12. írta: világevő

Két egyszerű és szuper őszi recept

Nem kell megijedni a WHO tanulmányától, van bőven lehetőség olyan tápláló ételeket enni, amikből nem hiányzik a hús. Az egyik padlizsánból, a másik sütőtökből. (Akár egymás mellett is készülhetnek a sütőben...)2015-11-03.jpg

Van még hely a szuperizgalmas Világevő Libanoni Lakomára!

Miszós grillpadlizsán (Nasu dengaku)

Egészen új, különleges jelleget ad a padlizsánnak, pedig rettentő egyszerű, érdemes kipróbálni! A maradék miszót pedig nagyon jól el lehet használni levesek ízesítésére, vagy akár miszóleves készítésére, esetleg egy jó kis ramenhez... [Igazából dengaku miszót kellene használni], de más fajtával is kiváló, csak akkor hívjuk inkább nasu misoyakinak...]

Nasu misoyaki

Hozzávalók:

1 padlizsán
2 EK miszópaszta
2 TK olívaolaj
(Opcionális:  1 EK barnacukor, 2 EK mirin, 2 EK szaké és a táláshoz újhagyma, pirított szezámmag)

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (de akár serpenyőben is készülhet, az még gyorsabb is), félbevágjuk a padlizsánt, és bevagdossuk kockásra elég mélyen, de anélkül, hogy átvágnánk a héját. Megkenjük egy kis olívaolajjal (ha van szezámolaj, az még jobb) és mehet a sütőbe, arccal felfelé, amíg meg nem puhul, és meg nem pirul a teteje. Ezután megkenjük az olajjal (és az opcionális alapanyagokkal) összekevert miszóval és visszatesszük a üstőbe addig, amíg rá nem sül alaposan. Kész is van, akár forrón, vagy hidegen is fogyasztható, például pirított szezámmal megszórva, vékony csíkra vagdosott újahagymával. 

A tévében ilyen lett a sütőtökös tészta:

 

Spagetti fűszeres sütőtökkrémmel
Hozzávalók:
1 Sütőtök 
Tészta
Rozmaring (vagy zsálya)
Fetasajt
Kókusztej (nem kötelező)
Hagyma
Fokhagyma
Szerecsendió
Cayenne-i bors (vagy chili)
Fekete bors
Kesudió (vagy mogyoró)
A sütőtököt megsütjük a szokásos módon, majd tésztát főzünk, eközben olívaolajon megpirítjuk a rozmaring ágakat, majd a fokhagymát és hagymát, végül belekanalazzuk a tököt, átfogtajuk, felöntjük kókusztejjel, megborsozzuk, sózzuk, szerencsendiót adunk hozzá és összeforgatjuk a kifőtt tésztával (ha túl sűrű a mártás, akkor hagyunk a tészta főzőlevéből ehhez). Tálaláskor rászórjuk a felkockázott fetasajtot, a durvára darabolt kesudiót, némi chilit, és egy ág friss rozmaringot teszünk rá.

Van még hely a szuperizgalmas Világevő Libanoni Lakomára!

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr568048234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.11.13. 16:20:55

Hát ennyire odakozmált felülettel én nem lennék annyira bizonyos a rákmentességben :)

Savior 2015.11.16. 10:08:12

Azért valljuk be, eléggé rásült az a miso. :) Biztos finom, de az első gondolatom nekem is az volt, mint @HUN_Sector-nak.

hájasok 2016.10.10. 14:35:05

Magostól sütöd a tököt? A magját lehet használni? Magyarul ehető?
süti beállítások módosítása