Biztos lesz majd olyan is újra, hogy egy étteremben fogjuk élvezni a kiváló szervizt, hangulatot és ételeket, de ehelyett most marad az otthoni hiánypótlás: amiben segítenek az éttermek, miközben mi is segítünk az éttermeknek.
Bár pár nap múlva szilveszter, ezúttal nem arra koncentrálok, inkább pár olyan helyet gyűjtöttem össze különböző műfajokból, amik segítenek a hétköznapokat is kiszínezni, és esetenként akár egfy otthon töltött estét ünnepivé tenni.
Byblos - libanoni
Az egyik nagy kedvencem, libanoni-levantei konyha tele ünnepi és családias ételekkel, a mezze, azaz a hideg-meleg előételek a legnagyobb kedvencek, de érdemes a grillezett húsok környékén is körülnézni, nem is beszélve a desszertekről! (jaj, a künefe!)
Salt - deli és privát vacsora
Az egyik kedvenc budapesti fine dining éttermem átmenetileg delivé alakult, ahonnan a saját finomságaik rendelhetők, de aki a teljes élményre vágyik, arra is van mód: Tóth Szilárd és csapata kivonul a helyszínre és ötfogásban mutatja be, mitől Salt a Salt.
Laurel - a fiatal erő
A fine dining éttermi élmény otthoni DIY megvalósításának hazai legnagyobb szakértője továbbra sem állt le, már az első hullám alatt is mindenkit megnyert nagyon jól kitalált csomagjával, azóta is folyamatosan frissülnek a Silentiumok!
Zsidai@Home - házias, de éttermi minőségben
Az ötlet itt, hogy nem készételt szállítanak ki, hanem hűtőben jó pár napig eltartható, aztán otthon egyszerűen befejezhető (borzalmas szakszóval: finiselhető) ételeket, sütő, serpenyő elég is hozzá, na meg nagyjából 10 perc. Klasszikus, házias fogások.
Meat Boutique - a húsos
Még csak egy ételt tudtam megkóstolni, de a rántott csirkecomb egészen váratlanul meggyőző volt, így legközelebb a csevap is egészen biztosan sorra kerül.
Na és persze a ...
Nudli!