A világ egyik legfinomabb szendvicse elérhető teljesen autentikus változatban, ráadásul fantasztikus kávékínálat is van mellé!
Aki kóstolta már Vietnámban, annak nem kell sokat magyaráznom, mitől is olyan népszerű a bánh mì, ami egyébként egy érdekes örökség a francia gyarmatosítás korából. Szinte mindent lehet így hívni, de azért van pár olyan ismérve a kategóriának, ami közös ismertetőjel: puha héjú, levegős, rövid bagettbe kerülnek az összetevők, mint például májpástétom, fűszeres húsok, savanyúságok és/vagy friss zöldségek, koriander és chili. A végeredmény pedig egy igazi comfort food, egyszerre nagyon ismerős és kellemes, miközben kicsit egzotikus is.
Pár kedvenc emlékképem ezzel kapcsolatban a vietnámi útjaimról:
És a jó hír: kiváló bánh mì szendvicsek érhetők el a Bartókon, rengetegféle töltelékkel!
Íme:
Ez a mindent bele verzió, többféle hússal, majonézzel, zöldségekkel, házi májpástétommal, és persze korianderrel, na meg kétféle chiliszósz is rendelkezésre áll az asztalokon utólagos csípősítésre.
A maga nemében tökéletes, egyszerre frissít, csíp, és eltelít, nagyon tud.
És mellé nagyon profi, újhullámos kávék vannak, a matchalattétól az espresso tonic-on keresztül szinte bármiig, amiről valaha hallottam.
A "pult alól" affogato:
Na és persze vietnámi kávé is! [amiről nincs fotóm sajnos.]
Bent dolgozós kávézónak is remek, vagy csak egy gyors ebédre, snackre is kiváló.
A kávézó Instagram-oldala és Facebook-oldala.
Disclaimer: az évek során alaposan összebarátkoztam a Hai Nam családdal, leginkább amiatt eleinte, mert olyan minőségű ételeket főztek. Ettől függetlenül a vélemény a sajátom, és minden szavát vállalom, mint minden posztomnál.