Baromi jó Bánh mì Budapesten
2020. szeptember 29. írta: világevő

Baromi jó Bánh mì Budapesten

A világ egyik legfinomabb szendvicse elérhető teljesen autentikus változatban, ráadásul fantasztikus kávékínálat is van mellé!

img_8075.JPG

Aki kóstolta már Vietnámban, annak nem kell sokat magyaráznom, mitől is olyan népszerű a bánh mì, ami egyébként egy érdekes örökség a francia gyarmatosítás korából. Szinte mindent lehet így hívni, de azért van pár olyan ismérve a kategóriának, ami közös ismertetőjel: puha héjú, levegős, rövid bagettbe kerülnek az összetevők, mint például májpástétom, fűszeres húsok, savanyúságok és/vagy friss zöldségek, koriander és chili. A végeredmény pedig egy igazi comfort food, egyszerre nagyon ismerős és kellemes, miközben kicsit egzotikus is.

Pár kedvenc emlékképem ezzel kapcsolatban a vietnámi útjaimról:

És a jó hír: kiváló bánh mì szendvicsek érhetők el a Bartókon, rengetegféle töltelékkel!

Íme:

img_8074.JPGEz a mindent bele verzió, többféle hússal, majonézzel, zöldségekkel, házi májpástétommal, és persze korianderrel, na meg kétféle chiliszósz is rendelkezésre áll az asztalokon utólagos csípősítésre.

img_8076.JPG

A maga nemében tökéletes, egyszerre frissít, csíp, és eltelít, nagyon tud.

És mellé nagyon profi, újhullámos kávék vannak, a matchalattétól az espresso tonic-on keresztül szinte bármiig, amiről valaha hallottam.

img_3754_caphe_hainam_bartok_banhmi_budapest_jokuti_vilagevo_l.jpeg

img_8078.JPG

A "pult alól" affogato:

img_8081.JPG

Na és persze vietnámi kávé is!  [amiről nincs fotóm sajnos.]

Bent dolgozós kávézónak is remek, vagy csak egy gyors ebédre, snackre is kiváló.

 A kávézó Instagram-oldala és Facebook-oldala.

Disclaimer: az évek során alaposan összebarátkoztam a Hai Nam családdal, leginkább amiatt eleinte, mert olyan minőségű ételeket főztek. Ettől függetlenül a vélemény a sajátom, és minden szavát vállalom, mint minden posztomnál.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr4015092586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

UtazóTódi · utazotodi.blog.hu 2020.09.30. 09:11:25

Tavaly novemberben volt szerencsém Hanoiban kipróbálni ezt az egyébként francia gyarmatosítók által behurcolt szendvicset: utazotodi.blog.hu/2019/12/14/vietnam_v

desw 2020.09.30. 15:44:05

Huu, a Banh mi-t (és úgy egyébként az vietnám kajákat) én is imádom. Bárcsak lenne egy jó vietnám étterem Somogyban!

Mi annak a zöldnek a neve, ami teljesen úgy néz ki, mint a magyar petrezselyemzöld, csak teljesen más íze van? Én először Hanoi-ban ettem Banh mi-t, és amikor megéreztem benne ennek az ízét, akkor majdnem kidobtam a taccsot. Később nem volt gond és megszerettem, de elsőre nagyon bizzar volt az az íz.

desw 2020.09.30. 16:44:28

@világevő: köszi! (hát ezt illett volna tudom)

Kedélyes Paraszt 2020.09.30. 18:13:23

@desw: gyakorlatilag kétfajta ember létezik. Akinek bejön, és aki utálja a koriandert. Én ez utóbbiba tartozom. Nekem valamiért poloskaíze van. Miközben a magját imádom a savanyúságokban, kanálszámra eszem.

desw 2020.09.30. 19:00:27

@Kedélyes Paraszt:

Én megvettem Hanoi-ban az első Banh mi-met, leültem szépen a műanyag székre és beleharaptam. És ha nem lett volna ott senki, akkor úgy kiköpöm az első falatot, hogy csak na. Szó szerint megszédültem és hányingerem lett. Aztán amikor magamhoz tértem és valahogy lenyeltem az első falatot, elcsomagoltam a szendvicset és hazamentem. Otthon kiszedtem belőle a koriandert és megettem.

Aztán mivel közel egy évet voltam kint Vietnámban és több vietnám barátnőm is volt és főztek nekem, így integrálodnom kellett és hozzászoktam szép lassan. Most már kifejezetten szeretem, kell ez az íz a kajákba.

gasztrona · https://gasztrona.blog.hu/ 2020.09.30. 21:55:42

Ez pultnál rendelős, magadnak helyre vivős módon működik, vagy asztalnál rendelés és kiszolgálás van?
süti beállítások módosítása