Fúziós japán miniétterem, ahol a legkevésbé számítanál rá
2020. augusztus 12. írta: világevő

Fúziós japán miniétterem, ahol a legkevésbé számítanál rá

A kőbányai Chinatown egyre inkább kivívja az egzotikus konyha rajongóinak figyelmét, de lesz-e nekünk egyszer Kis Tokiónk? És ha igen, hol?

 img_9609_budapest_icon_buda_budaors_japan_jokuti_vilagevo.jpg

Nem, nem várható, hogy Kis Tokiónk legyen egyelőre, de ha mégis, akkor sem Budaörsön lesz, az biztos, viszont ez a mini étterem egészen izgalmas adalék a hazai japán gasztronómiához!

img_9619_budapest_icon_buda_budaors_japan_jokuti_vilagevo.jpg

Kicsit Budaörs, kicsit Buda(pest), pont a határon található, az 1-es úton az Icon Buda. Budának Budaörs, Budaörsnek Buda. Kívülről nem is olyan könnyű felismerni a sok családi ház között, de közelről már egyértelmű az elegáns előtér alapján.

Aztán belépve már teljesen egyértelmű a miniétterem, ahol egyszerre maximum 10 vendég tud helyet foglalni!

img_9618_budapest_icon_buda_budaors_japan_jokuti_vilagevo.jpg 

És ilyen meglepetések is vannak: 

via GIPHY

 De haladjunk csak sorjában. 

A választással nincs sok gond, ugyanis egyféle degusztációs menü áll a vendégek rendelkezésére, benne erőteljes japán jegyeket felvonultató, ízletes, bátor ételek, gyakran kiváló hazai alapanyagokkal kombinálva.

A "csapat" létszáma sem rontja el az étterem intim hangulatát: az étteremvezető, a teremfőnök, a supervisor, a host és a felszolgáló, valamint a leszedő ugyanis egy és ugyanaz a személy, a kis konyhasarokban pedig szintén 1 fő teszi a dolgát szorgalmasan. A profi szervezésnek és a kis térnek köszönhetően nem okoz fennakadást a szűk létszám, igaz, nem is volt tele az étterem épp a korai vacsorám időpontjában. 
De attól semmiképp sem kell tartani, hogy a pincér eltűnik szem elől, egyáltalán nincs búvóhely :)

Na és akkor a menü, mégis csak az a lényeg!

Üdvözlőfalatként egy miszós karfiolkrémleves mandulával és nyers karfioltörettel levesbetétként.

img_9617_budapest_icon_buda_budaors_japan_jokuti_vilagevo.jpg

Vadlazacikra néven fut a dekonstruált sushi, ami a fenti kis animáción látható módon a tálaláskor kap egy kis kellemes füstöt is.

img_9616_budapest_icon_buda_budaors_japan_jokuti_vilagevo.jpg

Sushirizs, gari (savanyított gyömbér), japán majonéz, wasabi, szójakristály(!) és porított wakame alga.

img_9614_budapest_icon_buda_budaors_japan_jokuti_vilagevo.jpg

Miszoramen a következő, házi tésztával, wagjúszeletkékkel, ánizzsal és csípős miszóval!

img_9612_budapest_icon_buda_budaors_japan_jokuti_vilagevo.jpg

A fenti képen a vagjú még nyers, ezt a forró lé főzi meg a tálalás során. Előtte ánizsos csirkezsírban marinálták.

img_9609_budapest_icon_buda_budaors_japan_jokuti_vilagevo.jpg

Katsu, azaz rántott hús a következő tétel, az általam is többször megénekelt sertésből készülő tonkatsu helyett ez egy torikatsu, azaz csirke az alap, a ropogós bunda pedig egészen konkrétan egy hazai prémium alapanyagot, a beregi csirkét rejti.

img_9611_budapest_icon_buda_budaors_japan_jokuti_vilagevo.jpg

Hozzá shiitakegomba, shiitakegombás vajhab, szarvasgombaolaj, szójagyöngyök (szójaszószban marinált tápiókából)

img_9608_budapest_icon_buda_budaors_japan_jokuti_vilagevo.jpg

A szerény garnéla nevet kapta az utolsó sós fogás.

img_9605_budapest_icon_buda_budaors_japan_jokuti_vilagevo.jpg

Egy jókora rákkal, csilis mangócsatnival, répakrémmel és yuzuhabbal.

img_9607_budapest_icon_buda_budaors_japan_jokuti_vilagevo.jpg

És a desszert: sós karamell.

img_9606_budapest_icon_buda_budaors_japan_jokuti_vilagevo.jpg

Ez egy különleges állagú rizskrém, kakaómorzsa, friss, bogyós gyümölcsökkel, kaffírlime-mal, citromnáddal.

img_9604_budapest_icon_buda_budaors_japan_jokuti_vilagevo.jpg

Izgalmas, friss, erőteljes ízekkel és érdekes állagokkal operáló menü, japán gasztroélmény különleges környezetben.

A csapat átlagéletkorára nem kérdeztem rá, de nem nagyon lehet 30 fölött, tele energiával és vállalkozókedvvel, megérdemlik a támogatást!

Az étterem weboldala és Facebook-oldala

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr4416099154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bontottcsirke 2020.08.13. 18:11:36

A hab állagok nem jönnek be egyáltalán, de nagyon szép. A leves, ahol a vékony marhára öntik az alaplét már régóta tervben van.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2020.08.13. 21:01:01

Nekem tetszik, de frusztrálna hogy ilyen pici a hely, valahogy

Ambiorix 2020.08.14. 07:43:23

Ki az urát szereti,
Miszóráment főz neki.
Az én kedves párom
Yuzuhabbal várom.
Az én uram sosem ver,
Ha dekonstruált szusit nyel.

bontottcsirke 2020.08.14. 07:56:41

@ABC Jozsi: Nálatok ezt elmosogatják, ugye?

bati67 2020.08.14. 12:49:47

Jók ezek a többféle üdvözlő-falatkák, de írhattál volna a főételekről is... :-)