Ropogós és csípős csirke most már Budapesten is!
2020. január 22. írta: világevő

Ropogós és csípős csirke most már Budapesten is!

Csípős csirkeszendvics, amit nagyon érdemes megkóstolni!

img_8514_crunchy_csipos_csirke_budapest_nashville_jokuti_vilagevo.jpg

A Tennessee állambeli Nashville egyike a baromi unalmas nagyvárosoknak, nagyjából semmi más vonzereje nincs az odalátogató számára, csakis a country zene, az meg ugye eléggé rétegműfaj.

Van viszont a városnak egy kevésbé megosztó exportcikke is, ami már az egész világon elterjedt, és – szerencsére – nem csak a gyorsétteremnek köszönhetően, ami a szomszédos északi államról van elnevezve, ez pedig a csípős (és ropogós) rántott csirke. És ez bizony elég jó.

img_8705_belles_hot_chicken_csirke_australia_jokuti_vilagevo.jpg

Mivel a country iránti igényem egészen minimális, a helyszínen még nem ettem Nashville-i csirkét, de például Sydney-ben és Melbourne-ben is egészen fantasztikus van belőle, Belle's Hot Chicken néven, ahol a csípős fokozatok teteje tényleg leszedi az ember fejét, nem viccelnek.

sam_4771_belles_hot_chicken_csirke_australia_jokuti_vilagevo.jpg

Ők azok: (gondolom a Föld túloldala miatt fekszenek a képen, hiába forgatom be)

img_7999.jpg

A kép egyébként a Noma ausztrál vendégszereplésén készült, ugyanis az egész csapat állandóan a közeli, frissen nyitott büfébe járt napközben enni, így egyik este zárás utáni csapatkajálást megszponzorálták, elég nagy sikerrel.

img_8001.jpg

Természetesen a fogyasztásához nem a fehér ing és zakó indokolt, az egész lényegéhez hozzátartozik, hogy rengeteg szalvétát kell használni közben és utána is. 

img_8703_belles_hot_chicken_csirke_australia_jokuti_vilagevo.jpg

És még egy kis kitérő, Szöulba, ahol a KFC betűszó egészen más értelmet/éttermet nyer, Korean Fried Chicken néven ugyanis egészen fantasztikus hasonló csirkét lehet kapni sok helyen. Ez itt a legnagyobb kedvenc, ami attól olyan szuper, hogy Mingoo Kang, a szuper fine dining étterem, a 2 Michelin-csillagos Mingles étterem séfje állította be tökéletesre a receptúrát.

dscf8999_korea_seoul_hyogo_chicken_vilagevo_jokuti_andras_l.jpg

Van hozzá ropogósra sütött lótuszgyökér is...

dscf8991_korea_seoul_hyogo_chicken_vilagevo_jokuti_andras_l.jpg

És persze sör. Mert ehhez azt szokás inni. A Nomában például a számukra készített craft beert.

img_7593_belles_hot_chicken_csirke_australia_jokuti_vilagevo.jpg

Na de akkor érkezzünk meg Budapestre, ahol nagyon korrekt alapanyagokból, frissen készülő, gondosan összerakott változat nyitott nemrég, közvetlenül az Allee szomszédságában, a Fehérvári úti piac oldalában.

img_8519_crunchy_csipos_csirke_budapest_nashville_jokuti_vilagevo.jpg

A névvel nem szórakoztak sokat, Crunchy, és ez ellen nem is lehet semmi kifogásunk, ugyanis tényleg ropog rendesen.

img_8496_crunchy_csipos_csirke_budapest_nashville_jokuti_vilagevo.jpg

Az étlap kellően rövidke, de azért van párféle extra, szószok, köretek, kiegészítők. Na meg lehet például erősségi fokozatot is választani a fűszerestől a nagyon csípősig.

img_8491_crunchy_csipos_csirke_budapest_nashville_jokuti_vilagevo.jpg

Megkóstoltam a csirkeszárnyakat (extra hot) és a mac&cheese-t is, ezeken szerintem még érdemes lehet kicsit dolgozni, bár finomak már most is. De a szendvics teljesen kifogástalan, szaftos combfiléből, frissen és forrón, a csípősséghez nagyon passzol a Nashville-i műfaj sajátossága, az uborka savanyúsága, és a buci is kifejezetten jó, na meg meg is van belül pirítgatva kellően. Ötös.

img_8503_crunchy_csipos_csirke_budapest_nashville_jokuti_vilagevo.jpg

img_8505_crunchy_csipos_csirke_budapest_nashville_jokuti_vilagevo_1.jpg

img_8510_crunchy_csipos_csirke_budapest_nashville_jokuti_vilagevo.jpg

img_8499_crunchy_csipos_csirke_budapest_nashville_jokuti_vilagevo.jpg

Talán az egyetlen kifogásom a csípősség, főleg a csirkeszárnynál, ez ugyanis bőven a gond nélkül ehető kategória, pedig arra számítottam, hogy azért küzdős lesz. Az is igaz, hogy olyan jó kis gyűjtemény van mindenféle chiliszószokból a pulton, hogy azért lehet utóhangolni is nyugodtan.

img_8478_crunchy_csipos_csirke_budapest_nashville_jokuti_vilagevo.jpg

img_8486_crunchy_csipos_csirke_budapest_nashville_jokuti_vilagevo.jpg

img_8487_crunchy_csipos_csirke_budapest_nashville_jokuti_vilagevo.jpg

img_8492_crunchy_csipos_csirke_budapest_nashville_jokuti_vilagevo.jpg

img_8518_crunchy_csipos_csirke_budapest_nashville_jokuti_vilagevo.jpg

Nagyon ajánlom megkóstolásra.

A hely Facebook-oldala.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr9515421882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kék madár 2020.01.23. 08:24:27

"A Tennessee állambeli Nashville egyike a baromi unalmas nagyvárosoknak, nagyjából semmi más vonzereje nincs az odalátogató számára, csakis a country zene, az meg ugye eléggé rétegműfaj."

hat ehhez annyit, hogy Nashville New Orleans utan a Del legizgalmasabb varosa. Es nem a country zene varosa, hanem a ZENE varosa, aki zenesz be akar futni, az elsosorban Nashvillebe megy, esetleg New Yorkba vagy LA-be de leginkabb Nashvillebe ahol tobb100 barban lephet fel es remelheti. hogy felfedezik. Ezentul egyetemi varos is, fantasztikus a Broadway, a Riverfront, a muzeumok es altalaban a sok unalmas deli varos kozul messze kimagaslik, amit az ingatlanarak es a turizmus is bizonyit

Örömhernyó 2020.01.23. 14:30:53

A country esetleg Magyarországon rétegműfaj. Amerikában meg talán az egyik legnépszerűbb műfaj. Rengeteg popzenész, énekes is country-ból indult.
Nashville kifejezetten divatos és drága is lett az utóbbi időben. Ami régen San Francisco volt, az ma Nashville meg az utóbbi időben Austin.

Azt le mertem volna fogadni, hogy a pult mögött lesz egy hipszterszakállas srác is.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2020.01.23. 14:39:22

@Örömhernyó: Nashville-t ünnepélyesen megkövetem ezúton. A szendvics viszont baromi jó :)

gyöngytyúk 2020.01.23. 16:49:00

...még a kfc pofátlan árait is űbereli - úgy látom .. ).. teljesen hülyének nézik az embert ...xd ......2- 3 darab - egész (EGÉSZ !!! ).. csirke áráért , pár ropogós szárny ..vagy bármi ...egy evésre .....(és azért ez mégis dzsankfúd ..-)....deh , én már a ,, jegestea -jelenség ,,, óta semmin nem csodálkozom ...ha még azt is lusta megcsinálni mindenki saját magának ....

Alfréd76 2020.01.23. 18:30:37

Ezen a helyen már több vendéglátó egység tönkrement. Legutóbb egy elég ígéretesen induló szendvicsező volt itt, amely egészen kiváló levesek mellé kínált jó minőségű szendvicset. Aztán bezárt. Itt vagyok a közelben, megvárom, hogy lemenjen a roham, amit ez a bejegyzés generálni fog, aztán kipróbálom:).

kék madár 2020.01.23. 22:00:04

@világevő:
:)
hamar... akkor szidjuk Mississippit mindenki oket szokta hehe
süti beállítások módosítása