Mindössze 5 perc alatt elkészül, tökéletes reggeli, ami egyesíti a mákos guba és az édes bundás kenyér minden erényét. Addiktív.
Nem egy bonyolult dolog, viszont nem is túl könnyű, azaz inkább a téli reggelekre ajánlom.
Bundás Babka
(nem a magyar bundás kenyér, hanem a franciás French toast hagyományain)
Hozzávalók:
Fél mákos babka (kb 1-1,5 centis szeletekben)
[beszerezhető például az Artizánban, vagy a Jacques Lisztben]
2 EK vaj
3-4 tojássárga
3-4 dl tej vagy tejszín
1 EK méz
Elkészítés:
Egy mélytányérban meleg tejben felolvasztom a mézet, belekeverem a tojássárgákat. Ebbe mártogatom bele (akár kicsit hosszabb időre) a babkaszeleteket, mindkét felüket alaposan eláztatva. Közben egy serpenyőben vajat hevítek, kicsit megbarnítom, hogy egy kis extra karamellizált ízt kapjak, és mindkét felükön megpirítom a szeleteket.
Kipróbáltam volna szívesen lassú tűzön is, de két gyerek követelte az illatok alapján is nagyon meggyőző ételt, így maradt a gyorsaság. A sütés legvégén megszórhatjuk egy kis kristálycukorral, hogy legyen rajta roppanós réteg.
Persze bármilyen egyéb pékáru maradékának újrahasznosítására kiváló módszer ez, maximum egy kicsit több folyadékkal kell beáztatni, ha már száraz. Babkából most sikerült először, ugyanis eddig mindig elfogyott frissen, magában (vagy egy kis hideg vajjal), de most végre direkt túl sokat vettem.
Aki nagyon ügyes, megpróbálhatja leutánozni Paul Pairet változatát is (Polux Shanghai, kalácsszelettel ezúttal), szerintem ez cukrászpisztollyal vagy salamander alatt készült ropogósra.
View this post on Instagram