ZÖLD: egészen különleges építészeti megoldás stílusos kísérővel
2019. május 08. írta: világevő

ZÖLD: egészen különleges építészeti megoldás stílusos kísérővel

Ritkán foglalkozom építészettel a blogon, de ezúttal nagyon lenyűgözött ez a két ház, ráadásul témába passzoló gasztronómiai kiegészítőt is találtam hozzá.

img_1499_l.jpg

A Függőleges Erdő már nem egy új projekt, 2009-ben kezdték építeni, öt évvel később készült el a két lakóház Milánó Puerta Nouva, azaz Új Kapu nevű negyedében. 

img_1478_l.jpg

Elég impozáns látványt nyújt két különleges toronyház, ráadásul a környezetükben is rengeteg a zöld, plusz vannak azért modern épületek is bőven. 

img_1487_l.jpg

Összesen 800 fa található a két házon, mellé pedig további 4500 bokor és 15000 egyéb növény. Egy-egy torony növényzete összesen 20.000 négyzetméter vízszintes erdőének felel meg.

img_1488_l.jpg

img_1492_l.jpg

Az erdők életben tartásához egyébként megújúló energiét használnak, a házakon napkollektorok vannak, és szűrt, használt vízzel zajlik az öntözés.

img_1473_l.jpg

A növényzetnek persze nem csak díszítő funkciója van, hanem aktívan hozzájárul a helyi mikroklíma megteremtéséhez, a CO2 megkötéséhez, miközben okigént termel, és megköti a levegőből a poszemcséket is.

img_1494_l.jpg

img_1495_l.jpg

img_1497_l.jpg

img_1500_l.jpg

Na meg nagyon jól néz ki. Van egyébként egy airbnb-n kiadó luxuslakás is!

Na és a gasztro: a metróról leszállva (Isola megálló) érdemes beugrani egy jó hideg vagy forró matchára ide, vagy akár egy komplett elvivős uzsonnára is, amit aztán a füves területen el lehet fogyasztani, van pár napágy is ehhez.

img_1469_l.jpg

Külön poén, hogy magyar a Macha egyik tulajdonosa, Pécsvári Tünde sikeres vállalkozásáról van szó.

img_1466_l.jpg

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr2014815482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása