Ilyen az idei Budapest Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren.
Idén is körülnéztem pár karácsonyi vásárban, többek közt a bécsiben is, és azt gondolom, hogy semmi szégyellnivalónk nincs például a Vörösmarty térivel.
Nyilván az ételkínálat nem feltétlenül a fine dining éttermek legfrissebb trendjeit idézi, de hát nem is ilyesmit keresnek az emberek, hanem jó zsíros, vastag, fűszeres, laktató és forró ételeket. Itt ezek ugye egyben a fűtést is szolgáltatják...
Ezekből pedig nincs hiány, idén is a gigászi pulled pork a legimpozánsabb szerintem, és ahogy látszik is a képen, szaftos, jó húsrészekből áll.
Elég büszkén is prezentálják :)
A dekoráció is teljesen rendben van, karácsonyig fényfestés is van a Gerbeaud épületén, amúgy pedig a megszokott óriási karácsonyfa, lampionok, és a téli-karácsonyi klasszikusok.
Forralt bort lehet teljesen tisztességes változatban is inni, valódi borból készítve, nem aromákkal. Ugyanígy van kiváló (a szekszárdi Tóth Sanyi gondozásában) kávé és forró csoki(!), előbbi a legendás Faema E61-en készítve.
Ja és kiváló flódni!
Kultúrprogramok is vannak, koncertek kicsiben és nagyban, na és keddenként egészen karácsonyig Bezerics Dani (Paletta) gasztromeséi szólnak azoknak, akik túllépnének a sült kolbászozás világán.
Vicces volt egyébként látni, hogy - valószínűleg Budapestről - Bécsbe is eljutott a cipóba tálalt ragu/leves a kínálatba.
Ja és év végéig nyitva!