Karácsonyi vásár Budapest közepén 2018.
2018. december 25. írta: világevő

Karácsonyi vásár Budapest közepén 2018.

Ilyen az idei Budapest Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren. 

2018-12-18.jpg

Idén is körülnéztem pár karácsonyi vásárban, többek közt a bécsiben is, és azt gondolom, hogy semmi szégyellnivalónk nincs például a Vörösmarty térivel.

Nyilván az ételkínálat nem feltétlenül a fine dining éttermek legfrissebb trendjeit idézi, de hát nem is ilyesmit keresnek az emberek, hanem jó zsíros, vastag, fűszeres, laktató és forró ételeket. Itt ezek ugye egyben a fűtést is szolgáltatják...

Ezekből pedig nincs hiány, idén is a gigászi pulled pork a legimpozánsabb szerintem, és ahogy látszik is a képen, szaftos, jó húsrészekből áll.

dscf5576_budapest_xmas_karacsony_hungary_karacsonyi_vasar_vorosmarty_vilagevo_jokuti.jpg

Elég büszkén is prezentálják :)

dscf5572_budapest_xmas_karacsony_hungary_karacsonyi_vasar_vorosmarty_vilagevo_jokuti.jpg

A dekoráció is teljesen rendben van, karácsonyig fényfestés is van a Gerbeaud épületén, amúgy pedig a megszokott óriási karácsonyfa, lampionok, és a téli-karácsonyi klasszikusok.

Forralt bort lehet teljesen tisztességes változatban is inni, valódi borból készítve, nem aromákkal. Ugyanígy van kiváló (a szekszárdi Tóth Sanyi gondozásában) kávé és forró csoki(!), előbbi a legendás Faema E61-en készítve.

dscf3573_budapest_vorosmarty_christmas_karacsonyi_adventi_2018_vilagevo_jokuti.jpg

Ja és kiváló flódni!

dscf3576_budapest_vorosmarty_christmas_karacsonyi_adventi_2018_vilagevo_jokuti.jpg

Kultúrprogramok is vannak, koncertek kicsiben és nagyban, na és keddenként egészen karácsonyig Bezerics Dani (Paletta) gasztromeséi szólnak azoknak, akik túllépnének a sült kolbászozás világán.

Vicces volt egyébként látni, hogy - valószínűleg Budapestről - Bécsbe is eljutott a cipóba tálalt ragu/leves a kínálatba.

Ja és év végéig nyitva!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr7514515040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása