Gyorsjelentés a Gourmet-ról a szakmai nap után + JÁTÉK!
2018. május 18. írta: világevő

Gyorsjelentés a Gourmet-ról a szakmai nap után + JÁTÉK!

Tegnap megvolt a Gourmet Fesztivál szakmai napja, sikerült alaposan belekóstolgatni a kínálatba. És a poszt végén még egy játék is van egy nagyon komoly 2 fős vasárnapi ebédért!

2018-05-17.jpg

Hihetetlenül izgalmas idén is a Gourmet, nem is csak azért, mert tele van fantasztikus színpadi programokkal (hehe), meg mindenki ott van, akit igazán érdekel a gasztronómia bármely területe, hanem azért, mert az éttermek, a séfek olyan mennyiségű kreatív energiát ölnek bele minden évben, hogy valami egészen különlegessel rukkoljanak elő, hogy ettől tényleg egy gasztroünneppé válik, hiába közhely és elhasznált ez a szó.

Minden évben van két téma, az éttermek ezek köré is igyekeznek valami izgalmasat is kníálni, idén a kaviér és gombócot sikerült kitalálnunk, azaz egészen kicsi, közepes és nagy méretű gömbök is szerepelnek a tányérokon. 

És persze témától függetlenül is vannak lenyűgözően finom ételek, az eddig kóstoltak közül pár kiemelkedő kedvenc: a Kreinbacher standon Pesti István minden egy es fogása telitalálat, az Esca kaporfagyija (bár nekem nem hiányzik hozzá a kaviár), a Babel szokásos tojásos galuskája, az inniónál a cigánka és a zsíros kenyér, a Kistücsök bodzás desszertje, a Kiosk kacsagombóca.... De rengeteg dolgot még nem is volt esélyem megkóstolni, szóval van még felfedeznivaló bőven!

Pár kép:

Itt pedig a leírások is hozzájuk.

Ja és új helyen van a Gasztroszínpad, a bejárattól a legtávolabb eső részen, a hosszanti sétány legvégén!

JÁTÉK

A nyeremény: részvétel a vasárnapi 'Vidéki ebéden' 2 fő részére a Gourmet Fesztiválon!
(60.000,- érték, tartalmazza a két fő belépőjét is a nyeremény) 

A feladat:

A kérdések:

- Mivel van töltve a wonton a Kreinbacher birtoknál?

- Milyen tengeri állatot hoz a vasárnapi ebédre a Baraka?

- melyik színpadi program érdekel a legjobban?

A megfejtéseket emailben várom (vilagevo@gmail.com) szombat délig! Legyen a tárgy mező pontosan az, hogy 'Gourmet Fesztivál', a levélben pedig - a válaszokon kívül - a neved és a telefonszámod.
(a győzteseket emailben értesítem még szombat délután, a helyszínen vehetik majd át a jegyüket a fesztiváltól, ennek módjáról is megkapják a részletes infót). 

A poszt és a játék a Gourmet Fesztivállal kooperációban készült.

Instagramon napközben is közvetítgetek!

Itt lehet hozzá infót találni

 

Disclaimer: nem vagyok elfogulatlan a Gourmet-val kapcsolatban, részt veszek a szakértői tanácsadói csapatban a kezdetektől, na és a színpadon házigazdaként és örömmel látom, hogy hogy fejlődik.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr2913976958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alfréd76 2018.05.18. 13:08:03

Valóban kiváló a rendezvény, az volt meglepő, hogy már csütörtökön mennyien voltak... Szerencsére nem igazán kellett sorba állni sokat így sem, de érezhetően nagyobb volt a tömeg, mint az elmúlt években. Nekem nagy kedvenc az Arany Kaviár standja (ott mindig vodkázni is szoktam...), de jó volt a Babel-Kiosk kettős, és kifejezetten ízlett a Tigris étterem libamája és libacombja is.

Ami igazán zavart, és ezt leírtam tavaly és tavalyelőtt is, az a rohadt cigaretta. Basszus, 15 évig szívtam, 10 éve szoktam le, de még amikor tényleg szabad volt minden kocsmában vonaton, megállóban rágyújtani, akkor is odafigyeltem másokra. Itt símán belefér sokaknak, hogy eszünk egy asztalnál, mondjuk mi ketten a feleségemmel, ők mellettünk, ugyanannál az asztalnám egy méterrel odébb, majd amikor végeznek, az étkező emberek közepén rágyújtanak egy cigarettára, és fújják a füstöt. Vagy állunk sorba a Kiosk előtt, várjuk az ételt, és a trendi páros lazán rápöffent fél méterre a standtól, többektől körbevéve. Egy átlagos fesztiválon ez nem zavar, de itt eléggé idegesítő, mivel kifejezetten rontják az élményt. Nem tudom elképzelni, miért ne lehetne akár 8-10 dohányzóhelyet kijelölni, hely lenne rá elég.

Csepp a tengeriben · http://www.vasalobolt.hu 2018.05.19. 06:56:27

@Alfréd76: Engem is nagyon zavar a cigeretta jelenléte bárhol étteremben különösen

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2018.05.20. 08:18:07

@Alfréd76: nagyon jó ötlet, hogy csak pár dohányzó hely legyen, felvetem, hátha sikerül keresztülvinni!

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2018.05.21. 11:33:11

@Alfréd76: na már meg is kezdődött a tervezgetés, van esély!

Alfréd76 2018.05.21. 19:44:45

No, akkor legalább jövőre mondhatom a feleségemnek, hogy én intéztem el...
süti beállítások módosítása