Épp sikerült hazaérnem ma, hogy becsatlakozzak a Bocuse d'Or magyar selejtezőjébe, ami arról dönt, hogy kik indulhatnak a februári magyar döntőn. És ma kellett jeleznie az eddigi európai versenyre kijutóinknak, Molnár Gábornak, illetve Széll Tamásnak is, ha esetleg csatlakozni kívánnak a döntő mezőnyéhez.
Két fordulóban zajlott a főzés, 5-5 versenyző készítette el a versenyételeit. A délutáni kör tálalásakor értem oda, íme a videós tudósítás a konyhaboxoktól, pár miniinterjúval a konyhai zsűri tagjaival:
Ez pedig itt már az eredményhirdetés, utána minden döntőbe jutott versenyzővel rövid interjú, és Sárközi Ákostól egy hosszabb értékelés a versenyről:
És akkor röviden a lényeg:
Sem Széll Tamás, sem Molnár Gábor nem jelezte indulási szándékát a mai napig, így a következő 6 név a februári magyar döntő teljes névsora is egyben (abc-sorrendben):
Elek Richárd (Fausto's),
Garai Ádám (Olimpia Vendéglő),
Haraszti Zsolt (Solier, Gödöllő),
Pohner Ádám (Kistücsök, Balatonszemes),
Veres István (Babel),
Volenter István (67 Étterem).
Külön öröm, hogy a mezőny fele nem budapesti!
Gratulálunk minden résztvevőnek, találkozunk februárban a Sirhán megrendezett Bocuse d'Or magyar döntőn!