Upgrade-eltek Business class-ra Japán felé repülve, így nem csak kényelmesebben utaztam, hanem meg is tudom mutatni a 3 csillagos séf által kreált menüt.
A reptér felé még azt hittem, hogy a hármas metró lesz a legfőbb veszélyforrás az utazás során, erre ma hajnalban komoly szirénázás volt a felettünk elhúzó észako-koreai rakéta miatt, szóval de erre szerencsére nem ébredtem fel.
A sorbanállás elkerülése elég nagy előnye a skypriority-nek, így zajlott ez Amszterdamban:
Ez még nagyon tetszett a Schipholon, és láthatóan eléggé élvezték a rajta tanyázó gyerekek is.
Na és akkor nézzük a fedélzetet!
Az ülés teljesen vízszintesig nyitható, persze azért szűkebb, mint egy ágy, de így is elég jól lehet benne aludni, így sajnos le is maradtam a vacsora és a reggeli közötti snackekről, pedig azokat nagyon szeretem. (Jégkrém, sajtos ropogós és hasonlók szoktak lenni) Üdvözlésnek egy piperetáska, benne minden fontos felszereléssel és olajos magvak, vagy holland sajtok, esetleg mindkettő, na és egy pohár champagne.
Aztán pedig a menü, amit Jonnie Boer, a De Librije legendás séfje állított össze, persze alkalmazkodva a repülőn limitált lehetőségekhez (például melegítsében és tálalásban):
Előétel: quinoa és lazac curry-krémmel, tökkel, fekete fokhagymával, zöld babos dresszinggel.
Érdemes megnézni az étkészletet is, nagyon stílusos minden elem, Marcel Wanders hollan dizájner munkája. Savanyúság, péksütemény és olívaolaj is tartozik az előételhez.
Hozzá egy chardonnay, Boer feleségének ajánlásával. Egy jó kis Rembrandttal.
Főételként - a sok japán utasra is gondolva - akár egy komoly japán szelekciót is lehetett volna választani (Masanori Tomikawa nevű, amszterdamban aktív, Michelin-csillagos séftől), de volt indiai Madras curry is, nekem az olasz megoldás volt a legszimpatikusabb: cacciatore, azaz vadász módra, paradicsommal, fűszernövényekkel, hagymával elkészített borjú, hozzá orzo-tészta, avokádókompót és olíva.
És egy argentin vörös:
Desszertből most sikerült visszafogottabban választani, mint legutóbb, amikor - kizárólag a szakmai kíváncsiság miatt - nagyjából minden végigkóstoltam. Ezúttal csak egy joghurt alapú fagyit kértem.
Repülős viszonylatban nagyon profi vacsora volt, mennyiségre is, ízekre is. És a helykínálat, na meg a mozifilmek és egyéb szórakozási lehetőségek is hagyományosan rendben vannak, általában még európai művész- és amerikai független filmek is elérhetők a választékban!
Egyébként pár tengertúli viszonylaton elindult náluk 'Anytime for you' néven a lehetőség, hogy egyéni igény szerint szolgálják fel az étkezéseket, nem pedig egyszerre.
Azóta Japán, jönnek majd a beszámolók! Köszönet a KLM-nek az extra kényelemért!