Egy 3 Michelin-csillagos séf menüje 10.000 méteren
2017. augusztus 29. írta: világevő

Egy 3 Michelin-csillagos séf menüje 10.000 méteren

Upgrade-eltek Business class-ra Japán felé repülve, így nem csak kényelmesebben utaztam, hanem meg is tudom mutatni a 3 csillagos séf által kreált menüt.

2017-08-22.jpg

 A reptér felé még azt hittem, hogy a hármas metró lesz a legfőbb veszélyforrás az utazás során, erre ma hajnalban komoly szirénázás volt a felettünk elhúzó észako-koreai rakéta miatt, szóval de erre szerencsére nem ébredtem fel. 

A sorbanállás elkerülése elég nagy előnye a skypriority-nek, így zajlott ez Amszterdamban:

Ez még nagyon tetszett a Schipholon, és láthatóan eléggé élvezték a rajta tanyázó gyerekek is.

img_5900.JPG

Na és akkor nézzük a fedélzetet! 

Az ülés teljesen vízszintesig nyitható, persze azért szűkebb, mint egy ágy, de így is elég jól lehet benne aludni, így sajnos le is maradtam a vacsora és a reggeli közötti snackekről, pedig azokat nagyon szeretem. (Jégkrém, sajtos ropogós és hasonlók szoktak lenni) Üdvözlésnek egy piperetáska, benne minden fontos felszereléssel és olajos magvak, vagy holland sajtok, esetleg mindkettő, na és egy pohár champagne.

Aztán pedig a menü, amit Jonnie Boer, a  De Librije legendás séfje állított össze, persze alkalmazkodva a repülőn limitált lehetőségekhez (például melegítsében és tálalásban):

Előétel: quinoa és lazac curry-krémmel, tökkel, fekete fokhagymával, zöld babos dresszinggel.

dscf1343.JPG

Érdemes megnézni az étkészletet is, nagyon stílusos minden elem, Marcel Wanders hollan dizájner munkája. Savanyúság, péksütemény és olívaolaj is tartozik az előételhez.

dscf1344.JPG

Hozzá egy chardonnay, Boer feleségének ajánlásával. Egy jó kis Rembrandttal.

img_5931.JPG

Főételként - a sok japán utasra is gondolva - akár egy komoly japán szelekciót is lehetett volna választani (Masanori Tomikawa nevű, amszterdamban aktív, Michelin-csillagos séftől), de volt indiai Madras curry is, nekem az olasz megoldás volt a legszimpatikusabb: cacciatore, azaz vadász módra, paradicsommal, fűszernövényekkel, hagymával elkészített borjú, hozzá orzo-tészta, avokádókompót és olíva.

dscf1348.JPG

És egy argentin vörös:

snapseed.JPG

Desszertből most sikerült visszafogottabban választani, mint legutóbb, amikor - kizárólag a szakmai kíváncsiság miatt - nagyjából minden végigkóstoltam. Ezúttal csak egy joghurt alapú fagyit kértem.

dscf1354.JPG

Repülős viszonylatban nagyon profi vacsora volt, mennyiségre is, ízekre is. És a helykínálat, na meg a mozifilmek és egyéb szórakozási lehetőségek is hagyományosan rendben vannak, általában még európai művész- és amerikai független filmek is elérhetők a választékban!

Egyébként pár tengertúli viszonylaton elindult náluk 'Anytime for you' néven a lehetőség, hogy egyéni igény szerint szolgálják fel az étkezéseket, nem pedig egyszerre.

Azóta Japán, jönnek majd a beszámolók! Köszönet a KLM-nek az extra kényelemért!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr1612786976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NagyVonalakban 2017.08.29. 21:33:19

Ez igen.

Mondjuk a repülőn nekem soha sincs ètvàgyam...

Ezek a Michelin-csillagos kajàk pedig....hát nem tudom...a múlt hèten hàromszor ettem Michelin-csillagos étteremben (Pesten), jó volt persze, de alig vártam, hogy negyedjére egyek egy igazi lecsót a Menzàban...
süti beállítások módosítása