Tegnap sikeresen lezajlott a Világevő Séfverseny, saját szervezésben és megvalósításban, persze rengetegen segítettek a megvalósításban! Fotós tudósítás a versenyről.
A verseny lényege a közérthető örömfőzés: hétköznapi meglepetés-alapanyagokból főznek maximum 2 óra alatt egyszerű konyhai eszközökkel a legjobb séfek.
Írok majd még persze részletesen is róla, de elsőként jöjjenek az eredmények és persze az ételfotók!
A végeredmény:
Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Közben elkészült a videó is a versenyről, nagyon ajánlom!
És a köszönetnyilvánítások:
-Géró Zsuzsinak a rengeteg szervezőmunkáért
-a zsűrinek a sok jó tanácsért, a profi munkáért és a szakértelméért, teljes odaadással vetették bele magukat a munkába, nagyon alapos elemzést készítettek minden egyes fogásról, finomították és véglegesítették a szempontrendszert és a verseny közben is végig figyelemmel kísérték a munkát, de akár be is segítettek a versenyzőknek, persze szigorúan a kiegyensúlyozottság jegyében:
Szulló Szabina (Onyx, zsűrielnök) és abc-sorrendben Csapody Balázs (Kistücsök), Harmath Csaba, Segal Viktor!
A versenyzőknek a felkészülésért, hogy szabadnapjukat, pihenőidejüket feláldozták azért, hogy még többet dolgozzanak, vállalták a kihívást, a szokatlan körülményeket, a rizikót, és nagyon komoly ételeket készítettek el két óra alatt. És nem féltek rangidősként, vagy éppen Michelin-csillagosként összemérni az erejüket a többiekkel!
A lépcsős csoportképet Zirig Árpád - Táfelspicc készítette!
A tányérok: Monca Details, The tableware destination and more… Sok világmárka hazai képviselője.
http://moncadetails.com
Az alapanyagok származási helye is fontos volt, hogy megmutassuk, hogy - ha némi utánajárással is, de elérhető már kiváló minőség itthon is:
Fekete Bárány manufaktúra, Balatonhenye, mangalica, zöldségek (színes céklák, sárgarépa, cukkini, tök). Járosi Tamás és Lívia egyéni vállalkozása a Balaton északi partján, ebből nőtt ki a füredi Malackrumpli bisztró és a bio- és termelői piac is. [itt írtam róluk részletesebben is.]
Szigetközi víz, természetes ivóvíz a Szigetköz szívéből (“A borkóstoláshoz a szénsavmentes Szigetközi Friss Víz kifejezetten jó. Ásványi anyag tartalma, keménysége optimális. Szájba véve selymes, szinte a borok kerekségéhez hasonlítható puha textúrát érzünk benne, íze teljesen neutrális.” dr. Mészáros Gabriella - Borkollégium)
Grofie, a magas minőségű zöldfűszereket a hazai Grofie startup biztosítja, amely saláta-, gyógy- és fűszernövényeket életben tartó rendszerek fejlesztésével és bérbeadásával foglalkozik. Az ismertebb fajokon kívül a cég olyan növényeket is kínál rendszereibe, amelyek eddig nem voltak használatosak a magyar konyhapultokon.
Fotó: Harmath Csaba
Kőteleki Kaptár, Kőtelek, tiszta termelői méz, többek közt a Costes étterem beszállítója.
És akkor az elkészült ételek az elkészülés sorrendjében.
Két óra alatt, meglepetés tematikával és alapanyagokkal (1 fő alapanyagot hozhattak a séfek, plusz 1 mártás vagy alaplét), egyszerű konyhai eszközökkel dolgozva.
Wolf Andras: tálalás különdíjas!
Salon
Báránymáj krumplipürével és csillagánizsos almapürével.
Ádám Csaba: 2. helyezett!
Olimpia [korábbi posztom az Olimpiáról itt.]
Borjúsült mangalicacsászárral, shisós krumplipürével, citromolajos jus-vel és yuzukrémmel.
Pataky Péter
Ikon [Korábbi posztom az Ikonról itt.]
Tiszai harcsafilé házi savanyúsággal.
Sárközi Ákos: 1. helyezett!
Borkonyha [Ákos és a Michelin-csillag hihetetlen története.]
Rakott borjúnyelv mangalicapörccel és idényzöldségekkel.
Takács Lajos
Lacipecsenye [Korábbi posztom Takács Lajosról itt.]
Madras curry zöldségekkel, gyöngytyúkkal és mangalica bon-bonnal.
Bicsár Attila: anyaghasználat különdíj!
Alabárdos
Mangalicagulyás, sárgarépa textúrák, sárgarépás gnocchival és répasalátával.
Varju Viktor
Bock
Fekete krumplirizotto padlizsánnal töltött tintahallal és mangalicatepertővel.
Bíró Lajos
Bock
Paprikás csirke hamis szarvasgombával, mangalicaoldalas mócsinggal.
És itt lehet megnézni az RTL Híradó tudósítását a versenyről!
Közben elkészült a videó is a versenyről, nagyon ajánlom!
Folytatjuk!
JÁTÉK! Még mindig be lehet szállni pár napig a nagyon különleges Világevő-Chili&Vanília játékba!