Jótékonysági Játék egy maximálisan exkluzív vacsoráért!
2014. augusztus 20. írta: világevő

Jótékonysági Játék egy maximálisan exkluzív vacsoráért!

MEGHOSSZABBÍTVA!

Egészen különleges vacsoraélményt lehet nyernie egy szerencsésnek a jótékonysági játékkal: borvacsora két főre a balkonomon, két gasztroblogger készítésében és szervírozásában: Mautner Zsófi, a Chili&Vanília szerzője volt olyan gáláns, hogy felajánlotta, hogy csatlakozik az akcióhoz, hogy még izgalmasabb és vonzóbb legyen. 

IMG_8797c.jpgA kép a balkonról készült, remélem ennél jobb időre számíthatunk.

Maga a helyszín is különleges, elég komoly panoráma van a balkonról (rossz idő esetén persze a nappaliból is élvezhető ez, ha nem is annyira erőteljesen), itt szolgáljuk fel a szerencsés párnak a különleges menüt. Ilyen még tényleg nem volt soha, és talán nem is lesz, szóval érdemes igyekezni megnyerni. Ennek nagyon egyszerű a menete, mindössze jótékonykodni kell hozzá!

cancer.jpg

1 egyszerű lépés az egész: az adománygyűjtő oldalon kell online vásárlásra alkalmas bankkártyával pénzt adományozni!
[pontos instrukciók lent!]

A nyertes kihúzása nyilvános helyen történik 2014. szeptember 24-én, valószínűleg egy kávézóban, délben, meghirdetem majd, ezen tudja ellenőrizni bárki, aki szeretné a dolog menetét és tisztaságát, aki szeretné, csak jelezze előre emailben, hogy legyen elég hely. 

A játék időtartama: 2014. augusztus 20-szeptember 23. éjfél. Csak az ezalatt az időszak alatt beérkezett adományozók vesznek részt benne! (a később beérkező adományok is persze hasznosak, csak a játékban nem vesznek részt.)

A nyeremény pedig egy komoly Chili&Vanília - Világevő kooprodukciós vacsora, bor- vagy frissen préselt zöldség/gyümölcslé kísérettel, 2 főre, előre egyeztetett időpontban a balkonon vagy az étkezőben fogyasztva.

FT2014_MSKCCpage_MSKCClogo.png

Itt a Facebook esemény, ahova a vacsorával kapcsolatos friss híreket, képeket ki fogom tenni, érdemes csatlakozni.

Kicsit részletesebben:

Zajlik egy jótékonysági gyűjtésem, amiről itt lehet részletek olvasni (érdemes, az is kiderül például, hogy kicsoda Fred!), a lényege, hogy a maratoni futásomon keresztül gyűjtök pénzt, sok-sok pénzt egy New York-i klinikának rákkutatási célra, mindezt a legendás Fred's Team csapat tagjaként. Aki hozzájárul a gyűjtésemhez, jutalmul kap egy esélyt, hogy megnyerje a vacsorát!

fred.png

A pénzt nem nekem kell odaadni, vagy átutalni, sőt, én magam semmilyen formában nem is részesülök belőle (az utazásom és a nevezési díjam költségeit is kifizettem már külön), a dolog menete nagyon egyszerű:
közvetlenül a Memorial Sloan Kettering Cancer Center (MSKCC) adománygyűjtő oldalán lehet befizetni bankkártyával, egészen konkrétan azon az oldalon, ahol az én gyűjtésem zajlik. [részletes leírás az adománygyűjtő oldal kitöltéséről lent!]

Így néz ki az oldal, meg az a bizonyos gomb. Ez itt csak egy screenshot, nem érdemes kattintani rá :)

Screen Shot 2014-08-20 at 09.25.54.png

[itt a közvetlen link, vagy megkereshető a nevemmel a főoldalról is (Andras Jokuti)].
Itt kell a narancssárga DONATE gombot megnyomni, és kitölteni a megfelelő adatokat. Figyelem, a rendszer amerikai dollárban (USD) van! A nevemre beérkező adományokhoz lehet közleményt (Personal Note) írni, amit csak én kapok meg, nem publikus, ebből tudom, hogy az illető részt venne a játékban is! Az első oldalon található név publikus lesz a gyűjtőoldalamon, ide tőlem lehet írni cégnevet is, vagy fantázianevet, a lényeg a Personal Note, ott szerepeljen benne, hogy 'játék'!

Annak is van esélye a különleges vacsorára, akinek csak 5 dollárja van jótékonykodni! Aki többel támogatja a rákkutatást, természetesen arányosan nagyon esélyt is kap!
Az összeget úgy veszem figyelembe, hogy 5 dolláronként kap az illető majd a sorsolásnál egy 'cédulát' a nevével a kalapba, tehát aki 5 dollárt fizet be, annak is van esélye nyerni, aki viszont mondjuk 100-at, annak húszszorosan van esélye. De egészen nyugodtan szabad a kettő között is bármilyen összeget választani, vagy akár 100 dollár fölött is, nincs felső határ! 

Így néz ki az oldal közepe: 

Screen Shot 2014-08-20 at 08.43.38.png

A NEXT megnyomása után kéri majd a rendszer a kártyaadatokat.

Minden adakozónak megy egy automatikus email a rendszertől, és pár napon belül én is visszajelzek majd a rendszeren keresztül, hogy megérkezett a hozzájárulás és ezáltal része a játéknak. Ha valaki cégként vagy magánszemélyként szeretné még pluszban kicsit reflektorfénybe helyezni magát, és nagyobb összeggel szállna be, küldjön külön egy emailt nekem (vilagevo@gmail.com), megbeszéljük a lehetőségeket, természetesen ez nem befolyásolja a játékbeli esélyeket.

Mivel a teljes adományozás közvetlenül az amerikai kutatóintézet jótékonysági oldalán zajlik, nekem semmi ráhatásom nincs, ennek megfelelően részlegesen vagy teljesen visszatéríteni sincs módomban, nem én vagyok a gyűjtő, én csak megjutalmazom az adakozók közül az egyiket egy vacsorával. Az esetleges adózási vagy más költségvonzatokról is az MSKCC oldalán lehet tájékozódni, de tudtommal a kártyás vásárlásnak alapvetően nincs további költsége. [én csak odairányítom a jótékonykodót a 'gyűjtőurnához', amit viszont közvetlenül a kedvezményezett tud csak 'felnyitni'.]

Én meg addig is edzek tovább a New York maratonra és izgatottan várom az adományokat!

fred.jpg

Nem szoktam ilyet kérni, de itt most a jó cél miatt mégis: segíts terjeszteni a játékot, annál több gyűlik össze a nemes célra, együtt el tudunk érni nagy dolgokat is!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr916618485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.08.20. 12:24:36

Már meg is érkezett az első komoly adomány, köszönöm, Anikó!

Lovag Mihály 2014.08.20. 13:50:49

totál jó ötlet, gratula érte!

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2014.08.20. 15:46:05

Ismerve és elismerve a Sloan Kettering központot, nem lenne-e szükségesebb a magyar rákkutatást támogatni adományokkal?

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.08.20. 15:57:55

@Mitzi von Küche: Én nagyobb esélyt látok sikeres kutatásokra tőlük, de természetesen még számtalan jó dolgot lehet, sőt érdemes támogatni, nem csak a Sloan Kettering központot. Gyűjtöttem már másoknak is, például a Sok Kicsin keresztül többször is különböző segélyszervezeteknek, vagy a Suhanj! Alapítványak, fogok is, de most nekik gyűjtök és nagyon értelmesnek is tartom.

Semper Fidelis 2014.08.21. 07:46:50

New York maraton? Mi is megyünk :o) Pontosabban a feleségem indul én csak kísérem...

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.08.21. 15:03:40

@Semper Fidelis: na akkor nektek is hajrá! :) hogy kíséred?

Semper Fidelis 2014.08.21. 18:22:18

@világevő: Az én testalkatom nem futásra való ;) igyekszem jó drukkolópontot találni, ennyit tehetek érte. A többi már az ő dolga :)

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.08.21. 18:36:47

@Semper Fidelis: :) mondjuk én se vagyok egy tipikus kenyai, de dolgozom rajta :)

Jó Estét 2014.08.22. 10:28:00

Tényleg jó a cél, csak az a baj, hogy abból, amit ott kikutatnak nem fog belőle ide jutni úgy gondolom, pedig itthon sokkal nagyobb szükség lenne az egészségügy támogatására. Akármennyire is imádnám ezt a vacsorát, ez most kimarad, ennyire azért lokálpatrióta vagyok.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.08.22. 10:32:26

@Jó Estét: Természetesen jogod van íg gondolni, de azért ez nem így működik. Ha valahol, bárhol a világban előrelépést érnek el a rák elleni küzdelemben, új gyógymódok, gyógyszerek, egyéb eljárások formájában, az az egész világon érvényes lesz. Valóban nincs jó helyzetben a hazai egészségügy, de pont emiatt gondolom, hogy a kutatásokra eleve kisebb hangsúly juthat, hiszen a fekvőbeteg-ellátás is probléma. Nem gondolom, hogy kizárják egymást ezek a célok, én is gyűjtöttem már, és fogok is gyűjteni még lokális célokra is, ebben most ezt gondolom hasznosabbnak és értelmesebbnek.

Jó Estét 2014.08.22. 21:14:44

@világevő: Én ezt nem igy látom, de hát simán lehet neked van igazad, ezért sem (meg mert nem igy neveltek a szüleim :)) kezdek itt habzó szájjal mélymagyarkodni. Többek közt az ilyenek is ezt bizonyitják nekem: index.hu/tudomany/2014/08/22/szornyszulott_antitest_ved_meg_az_ebolatol/

Persze szivesen ajánlok fel nagyobb összeget (az általam választott) jótékony célra, egy ilyen vacsiért a jövőben :)

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.08.22. 21:25:20

@Jó Estét: :) nincs itt abszolút igazság szerintem! lehet, hogy lesz még rá lehetőség, ha működősképesnek bizonyul a dolog!

Jó Estét 2014.08.22. 21:50:28

@világevő: már hogyne lenne abszolút igazság, pl, hogy a bélszint átsütni vétek :D Na jóccakát, meg aztán jó futást

motoroskonyhaja 2014.08.28. 02:06:09

Ez egy nagyon nemes és támogatandó dolog, gratulálok az ötlethez!!!
süti beállítások módosítása