Lesz mostanában pár gasztrofilm, aminek akár még esélye is lehet felkerülni a gasztrofilm toplistámra, de azért alaposan fel kell kötniük a gatyájukat, olyanokat nem fogadok be, amik filmként nem hordoznak értékeket, csak épp valami limonádéhoz éppen éttermi hátteret választottak a divathullám meglovagolása érdekében.
Lesz például indiai témájú romkom(?), az Étel ízei, azt meg is nézem, hátha. Meg lesz a Chef, az is lehet használható. És még mindig hiába várok ezekre, hogy egyszer hátha bemutatják itthon. De a legjobban erre lennék kíváncsi.
Ami viszont akár most azonnal is megnézhető, az egy nagyon érdekes dokumentumfilm a Sriracha nevű amerikai-vietnami chiliszószról, amit nyilván mindenki ismer, aki valaha phó levest kanalazgatott (kivéve ha azt a Vietnamban, vagy a Hai Namban ette, ahol saját készítésűvel adják.) Mindössze 5 dollárért meg is lehet nézni HD-ben streamelve, és le is lehet tölteni, ez már eleve jófejség, de közben még azt is kiderítettem, hogy a rendező olyan jó arc, hogy amikor felfedezte torrenten a filmjét, akkor áradozott arról, hogy ez neki milyen nagy büzskeség, hogy érdemesnek tartották megosztani a filmjét! Emiatt szerintem végképp megérdemli azokat az öt dollárokat!
Ez itt az előzetes:
És itt lehet megnézni/letölteni! (33 perces, nem teljes mozifilm!)
Ez itt egyébként a Puzsér TOP10-e, amit a kérésemre állított össze a Világevő olvasóinak, ezt is érdemes áfutni.