Alain Ducasse-t, a francia gasztronómia egyik legnagyobb sztárséfjét talán nem nagyon kell bemutatni. Ha ő adja a nevét egy képviselőfánkokat árusító büféhez(!), akkor ott garantáltan nagyon izgalmakra számíthatunk. A legutóbbi párizsi túrámon ki is próbáltam.
Tényleg egy kis dizájnos büféről van szó, ráadásul stratégiai fontosságú helyen: az Eiffel-toronyhoz így is úgy is kell valamennyit sorban állni, még akkor is, ha van előre váltott jegyed, ideális esetben közben sós és édes képviselőfánkokat eszegetsz egy gusztusos papírzacskóból.
Saját - nem feltétlenül csúcsgasztronómiai - szójátékukkal 'sweet food'-ról van szó, ami a street food és az haute patisserie, azaz a csúcscukrászat összeadásából keletkezik. Maga az alaptészta fantasztikusan finom, emiatt nekem - amúgy sem édesszájú lévén - a sósak tetszettek a legjobban, de persze vannak töltött édes fajták is, a frissesség érdekében a helyszínen sülnek rendszeresen és csak a vásárlás pillanatában töltik meg öket cukrászzsákokból. Van csokis, kávés, madagaszkári vaníliás és citrusos, valamint a franciáknál is óriási divatja van szerencsére a sós vajas karamellnek, így az se marad le a listáról. A sósak nincsenek megtöltve, itt már maga a sajtos tészta fűszeres, fekete bors, curry és piment d'Espelette (baszk fűszerpaprika, részletesebben lásd itt), vagy római kömény és piment d'Espelette a lista.
Világevő MasterCard-tipp: A legjobban azt szeretem a MasterCard PayPass kártyámban, hogy soha nem kell kiadni a kezemből. Más kártyával megesik, hogy megpróbál eltűnni a felszolgáló vagy árus a látókörömből a kártyámmal, itt marad az én kezemben az irányítás.
Zseniális műfaj, tökéletes kivitelezés, kedves kiszolgálás, kötelező program!
Choux d'Enfer
Ezen a sarkon található, viszont a Google street view-ban még nem látszik. Címe nincs, a rue Jean Rey és a quai Branly találkozásánál, heti hét napban van nyitva, reggel 9h-től este fél 9-ig.
A blog partnere a MasterCard ®.
További párizsi témájú posztjaim, a legjobb baguette, csillagos halétterem és sok másról itt.