A világ egyik legegyszerűbb receptje, őszibarack kakukkfűvel. Előkészítési idő: 1 perc!
Az ihletet egy két-három héttel ezelőtti nagyszerű Terminal ebédből vettem, ott sokkal szebben és túróhabbal tálalták. [viszont talán kakukkfű nem volt rajta, arra már nem emlékszem. Újabb kiegészítés: náluk inkább sárgabarack volt :)]
A barackokat elfelezem, kimagozom, kakukkfűvel, kevés barnacukorral, citromlével megszórva 220 fokra előmelegített sütőbe teszem (arccal felfelé), 15-20 percig sütöm, amíg a meg nem barnul részben a vágási él. Forrón tálalom, adhatok hozzá például vaníliafagyit, de magában is kiváló.
Tulajdonképpen egy szimpla gyümölcs, de mégis kifejezetten desszert értékei vannak, közben nem hízlal, egészséges, és kellően különleges is.
További nyári receptek, olvasmányok: a wimpy itthoni térhódításáról, egyik kedvenc vietnami halételem recepttel, baszkföldi kalandok.