Most hogy lecsengett kicsit a Borkonyha Michelin-csillagja körüli izgalom, érdemes újra elővenni a témát és elgondolkozni, hogy mit is jelent ez. Nem is feltétlenül okoskodásra gondolok itt, inkább arra próbálom felhívni a figyelmet, hogy milyen óriási váltás ez az eddig csillagosainkhoz képest. És ehhez - szöveg helyett - csak képeket hozok bizonyítékként.
Zseniális fotót prezentált dr. Karádi Zoltán hobbi(?) ételfotós és ínyenc, a Sárközi Ákos által emlegetett "VándorMichelin"-ről.
A képen Wolf Andrásnak, a Salon étterem séfjének adja át a babát Sárközi Ákos, a Borkonyha frissen csillagot kapott séfje. Ahogy Ákos a videómon el is mesélte, ezzel a babával "kárpótolják' a séfhaverok azt, aki nem kapja meg a csillagot, hogy azért neki is jusson valami. Ez azért elég jól hangzik, szakmai féltékenység és irigykedés helyett poénkodás. És a Salon-csapat (Wolf András és Fekete Antonio séfek) gratulációja a csillag után:
És akkor jöjjön még egy halom fotó, rajtuk a Borkonyha tulajdonosai (Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán), séfje (Sárközi Ákos), szakácsai és más hozzátartozóik. A képeket a Borkonyha publikus Facebook-oldaláról szedtem össze és szerintem gyönyörűen illusztrálják, hogy izzadtságszag, erőlködés, önmagunk fontosságába beleszédülés nélkül is sikert lehet elérni.
És még egy adag: