A Borkonyha Michelin-csillagja kapcsán nagyon helyesen írta a Cink, hogy a legizgalmasabb ebben az, hogy demokratikussá vált a csillagos élmény, hiszen egy semmiképp nem olcsó, de az eddig csillagosokhoz képest kifejezetten megfizethető és főleg kevésbé elitista hely. A szimpatikus séf és a tulajok nyilatkozták is, hogy nem kell félni, nem változik semmi, nem emelnek árat sem, minden marad a régiben. Aztán kaptam ma egy ilyen étlapot:
Ha esetleg nem lenne eléggé olvasható a fotón, a főételek 25 ezer és 72 ezer közé vannak árazva, de ehhez mérhető a többi fogás is. Kitettem a Világevő FB-oldalra is a képet, jöttek is rá reakciók bőséggel.
És hogy mi van mögötte? Az, hogy még mindig a Borkonyha a legviccesebb étterem Magyarországon, ahogy ez már a séffel készült videóból is kiderült, ahol Sárközi Ákos nagyon viccesen reagál az ugratásnak gondolt gratulációmra, most újabb egyértelmű bizonyítékát adták. Ez volt a közvetlen előzmény, amikor kitették a FB-oldalukra, hogy mostantól délutánonként pihenőt tart a konyha, azonnal igyekeztem elégedetlen trollként elárasztani a falukat a fiktív panaszaimmal:
és
Persze értették a poént, ehhez volt a "visszavágás" ma este a speciális étlap, amit csak a kedvemért nyomtattak ki egy példányban, ráadásul cérnakesztyűt is felhúztak ehhez a felszolgálók, szóval azt garantálni tudom, hogy a legendás jófejségüket továbbra sem veszítették el a fiúk!
Elkezdtem közben a párizsi beszámolókat, elsőként Ducasse 1 csillagos haléttermével.