Sárközi Ákos tegnap még nem akarta elhinni, hogy Michelin-csillagot kapott az étterme, a Borkonyha, mára talán már kezdi felfogni a dolgot (itt van róla a nagyon vicces videó, a gratulációm közben végig meg van róla győződve, hogy csak ugratom). Ezt a jó kis receptet még pár hete adta.
Sárközi Ákos receptje (Borkonyha)
A séf
Árpagyöngye rizottó
Hozzávalók:
Árpagyöngy 0.5 kg
Sonka hagyma 2 db
Sárga es zöld cukkini 1-1 db
Kápia paprika 2 db
Parmezán sajt 0.1 kg
Zeller
vaj
Vermouth 1.5 dl
Zöldség alaplé
Tört zöldbors
A zeller vajhoz 2 ktg. zellerzöldet és két ktg. pertrezselymet leforrázok, majd jeges vízbe teszem. Lecsöpögtetem és olvasztott vajjal pacojet edénybe rakom. Megfagyasztom, majd turmixolom, így egy elénk zöld vajat kapunk. [Pacojet hiányában használjunk sima fűszervajat - a Szerk.] Az árpagyöngyöt rizottó-szerűen fehér borral roppanósra főzzük. A zöldségeket ízlés szerint felaprítjuk, majd erős lángon pár másodpercig átforgatjuk. A roppanós árpagyöngyöt a zöldségekkel, a zöld vajjal és frissen reszelt parmezánsajttal összeforraljuk.
Frissen vágott korianderrel, reszelt parmezánnal meghintve tálaljuk.
Így készítette el az RTL Híradó számára:
Így zajlott a forgatás:
És én még mindig nem unom, a videót, amikor elmondom neki a csillagot, de nem hiszi, zseniális a séf úr:
Ha valaki lemaradt volna a háttérsztoriról.