Legjobb séfjeink utolsó vacsorája
2012. december 20. írta: világevő

Legjobb séfjeink utolsó vacsorája

A világvége előtt gyorsan intéztem egy körkérdést a legjobb hazai séfek és éttermesek közül néhánynak arról, hogy mit is fogyasztanak az utolsó vacsoraként, mielőtt a világ megszűnik világ lenni, a szuvidzacskók, pacojetek és szalamanderek örök álomra hajtják a fejüket.

Ez lett az én világvége előtti vacsorám: abált tokaszalonna lila hagymával és fehér kenyérrel. Úgyse megyek soha többet emberek közé...

IMG_8702-1.JPG

Ez pedig a séfeké:

Íme a válaszok, abc-sorrendben:

Bicsár Attila, Alabárdos: Borsos tokány reszelt tarhonyával, tormás céklasalátával.

Bíró Lajos, Bock Bisztró: Paprikás krumpli egy félvér csajjal!

Csapody Balázs, Kistücsök, Balatonszemes: Serpenyőben sült balatoni fogasfilé sűrített halászlémártással, pirított csuszával. Hozzá Légli Ottó Rajnai rizlingje.

Litauszki Zsolt: Saját készítésű kínai gőzgombóc. De miért, már teljesen felfaltad a világot?

Pauli Zoltán, Mandula, Villány: Tatár, friss kenyér, vaj, Merlot. És talán még egy kis Merlot, ha elhúzódna :)

Pesti István, Baldaszti's (ex-Babel): Egy mennyei húsleves pokoli csípőspaprikával, mindenre felkészülve!

Rosenstein Tibor, Rosenstein étterem: Andriskám, szeretek kockáztatni! Ezért 21-re lapot húzok, fugubecsinált lesz személyzetiben ;)

Sárközi Ákos, Borkonyha: Pelmenyi előétel, bableves csülökkel, töltött káposzta. Ha nem is lesz világvége ettől biztosan eldőlök.:))

Wolf András, Salon: Pontos ídőpontot nem tudok, hogy mikor lesz a világvége, de tegnapról maradt egy kevés zuzapörkölt és ha esetleg késő estig kibírjuk, most raktam fel a kocsonyát.


Mit vacsorázol/vacsoráznál a világvége előtt? [a Facebookon is gyűlnek a világvégi menüjavaslatok közben.]

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr994975147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katashepherd 2012.12.20. 20:53:30

Frissen sütött vaddisznó tepertő volt, szintén hagymával

ekat 2012.12.20. 21:40:05

Teljesen normál (vajas, sajtos, dijoni mustáros, paprikásszalámis) szendvicset ettem paradicsommal, de ha hinnék a világvégében, akkor vagy tatárt, vagy zsírjában sült libamájat ettem volna sok-sok lilahagymával meg némi paradicsommal.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.12.20. 22:40:19

A Tatár jól hangzik, bár tegnap este is az volt.

nemacsuka · http://nemacsuka.blog.hu 2012.12.20. 23:20:43

Lathatoan meglepoen kevesse inspiralo ez a vilagvege. Inakbb nem kerek belole. Van inspiralobb program helyette?

villamos alóli kacaj 2012.12.21. 00:50:53

Már 3/4 1.
Ha jön, akkor puha parasztkenyér, sült császár, ecetes paprikával, kocsis irmás házmesterrel, 3 db bilagittal, 2 db no spá-val (mert marhára szeretem, de nem bírja a gyomrom, de utóljára megérdemlem) fordul ki a belemből.
De hülye vagyok!
A bilagitnak meg a no spának nem is lesz ideje hatni!

Hetero Sapiens 2012.12.21. 01:33:19

Sült csülök, fehér kenyér, torma, párolt káposzta. fojtásnak borovicska+szilva.
ha marad egy kis idő, akkor halászlé bográcsból, ponty, csuka, passzírmentesen, sok gyufatésztával.
utána oportó, aztán jöhet az armageddon

2012.12.21. 07:13:05

láttam a napokban libamájat az egyik hentesnél, 900 HUF/kg áron. Nem sokkal nagyobb volt mint egy csirkemáj (és nem az a világos színű mint a tömött fajtáé). Gondolom ez a standard nem tömött liba mája, és a drága pedig a tömötté? Csak kíváncsi vagyok, hogy mennyire lehet más. Valaki fel tud világosítani? Resztelt májnak elmegy? :)

kági 2012.12.21. 09:16:43

Plusz egy szavazat az sk. abált szalonnára rengeteg fokhagymával, friss lipóti kenyérrel (csakis a 3 kilós féle), ámde csípős paprikával. No jó, jöhet még hozzá némi jó köménymagos háziszalámi és zsírban lesütött libamáj. Meg bilagit, ha netán mégis túlélnénk.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2012.12.21. 09:48:48

@[HPhD]Blokkolnam: pecsenye májnak hívják, ilyen az egészséges állat mája, azaz nincs tömve. Szerintem nem egy nagy élmény, egy próbát talán-talán megér, de ne várd távolról sem azt az élményt, amit a hízottnál.
süti beállítások módosítása