A világvége előtt gyorsan intéztem egy körkérdést a legjobb hazai séfek és éttermesek közül néhánynak arról, hogy mit is fogyasztanak az utolsó vacsoraként, mielőtt a világ megszűnik világ lenni, a szuvidzacskók, pacojetek és szalamanderek örök álomra hajtják a fejüket.
Ez lett az én világvége előtti vacsorám: abált tokaszalonna lila hagymával és fehér kenyérrel. Úgyse megyek soha többet emberek közé...
Ez pedig a séfeké:
Íme a válaszok, abc-sorrendben:
Bicsár Attila, Alabárdos: Borsos tokány reszelt tarhonyával, tormás céklasalátával.
Bíró Lajos, Bock Bisztró: Paprikás krumpli egy félvér csajjal!
Csapody Balázs, Kistücsök, Balatonszemes: Serpenyőben sült balatoni fogasfilé sűrített halászlémártással, pirított csuszával. Hozzá Légli Ottó Rajnai rizlingje.
Litauszki Zsolt: Saját készítésű kínai gőzgombóc. De miért, már teljesen felfaltad a világot?
Pauli Zoltán, Mandula, Villány: Tatár, friss kenyér, vaj, Merlot. És talán még egy kis Merlot, ha elhúzódna :)
Pesti István, Baldaszti's (ex-Babel): Egy mennyei húsleves pokoli csípőspaprikával, mindenre felkészülve!
Rosenstein Tibor, Rosenstein étterem: Andriskám, szeretek kockáztatni! Ezért 21-re lapot húzok, fugubecsinált lesz személyzetiben ;)
Sárközi Ákos, Borkonyha: Pelmenyi előétel, bableves csülökkel, töltött káposzta. Ha nem is lesz világvége ettől biztosan eldőlök.:))
Wolf András, Salon: Pontos ídőpontot nem tudok, hogy mikor lesz a világvége, de tegnapról maradt egy kevés zuzapörkölt és ha esetleg késő estig kibírjuk, most raktam fel a kocsonyát.
Mit vacsorázol/vacsoráznál a világvége előtt? [a Facebookon is gyűlnek a világvégi menüjavaslatok közben.]