Stájerország (Ausztria zöld szíve) nem feltétlenül a gasztronómiájáról híres itthon, pedig bőven vannak ott is felfedezni valók, éttermekben is, ételekben is. Írok majd az éttermekről is (itt már látható egy képriportom a grazi termelői piacról), de elsőként a világ egyik legegyszerűbb deszertje, a stájerek által csak zöld aranyként emlegetett tökmagolajos fagyi.
Érdemes jó minőségű (akár saját készítésű) vaníliafagyit használni hozzá, és persze kiváló tökmagolajat. Receptnek azért nem hívnám, ugyanis 10 másodperc alatt készül, inkább csak a kombináció az, ami miatt érdemes közreadni: a fagyira ízlés szerint (akár egy evőkanálnyi fejenként) tökmagolajat locsolunk és megszórjuk pirított tökmaggal. Brutálisan finom, egészen átértelmezi a fagyit is, a tökmagot is, nagyon javaslom kipróbálni!
Én épp egy ilyen tökmagolajat használtam, a malom meglátogatásakor vettem, de nagyon jó magyarok is vannak a nyugati határ környékéről például.
Közben lélekben már nagyon készülök a dél-amerikai túrára, elsőként Lima alapos gasztronómiai felfedezésére, ahol a csúcséttermektől a street foodig mindent meg akarok kóstolni. De addig is vár még rám egy nagyon örömteli és izgalmas kaland, vasárnap a BMW Frankfurt Maraton...
A hosszú hétvége után közkívánatra Vietnami Vacsora! Brit tudósok szerint a csodás phó leves a legalkalmasabb tudatmódosító az ősz szépségeinek felismeréséhez, így október 24-én szerdán a Quan Hoa Sen étterem ismét megmutatja a Világevő olvasóinak egy komoly lakoma keretében, hogy mit tud. Jelentkezés és további infók emailben és a Facebookon.