Közel-keleties csirkemáj (recept)
2012. július 22. írta: világevő

Közel-keleties csirkemáj (recept)

Ígérem, hogy jön mindjárt a Facebookon beígért Mamma Agata féle citromos csirke receptje is, de előtte még gyorsan meg kell ezt osztanom. Összefutottam ma Mr. Beannel, akiről kiderült, hogy egy egészen szűkre szabott témában ír blogot: a futórács alá elültetett babjai fejlődéséről. De még ennél is fontosabb volt, hogy megemlítette, hogy milyen májételt evett a minap, amitől azonnal beindult a nyálelválasztásom, és a közeli, egyébként jóhírű, de vasárnap délben elég szegényes kínálatú Pasaréti úti hentes felé vettem az irányt, ahol báránymájat, amit nagyon szerettem volna, ugyan nem, de legalább csirkemájat kaptam.

Fűszeres-szederszirupos csirkemáj

IMG_6353.JPG

Az elkészítés nagyon egyszerű, a csirkemájat (kb fél kg) felvagdosom falatnyi méretűre, szárazra törlöm, megfűszerezem (pl római kömény, rozmaring, majoranna, feketebors) és meglocsolgatom szedersziruppal (A Troyában lehet kapni, de nyilván jó még rengeteg hasonló íz is.) és összekeverem. Közben libazsírban egy serpenyőben (esetemben ez nem egy, hanem A kedvenc serpenyőm, ami önmagában is elég ok a főzés elkezdésére) két gered fokhagyma vékonyra vágott szeletkéit megpirítom, adok hozzá egy fél erős paprikát is szeletekre vágva. Feljebb tekerem a lángot és beleteszem a csirkemájat, amit érdemes nem túlsütni, hogy a belseje krémes maradjon. Sózás csak a végén, ennyi az egész. Köretnek szinte bármi passzol a krumplipürétől a kenyérig.

Az ihletadó Chili&Vanília volt, az nem kérdés.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr384671031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása