Tegnap elkezdődött a szakmai nappal a Gourmet Fesztivál, kisebb területen, mint tavaly, de legalább olyan izgalmas ételekkel és programokkal. Önfeláldozó módon igyekeztem rengeteg dolgot megkóstolni a kínálatból, ebből raktam össze egy fényképes tudósítást, persze bőven nem komplett a beszámoló, ez csak egy szelet a palettából, most látom, hogy milyen rengeteg dolgot nem sikerült megnézni, de szerencsére van még 3 nap. Biztos lehet majd hibát találni ebben is, de én megmondom őszintén: rettenetesen örülök neki, hogy van egy ilyen nívós gasztronómiai rendezvény Magyarországon.

Először pár életkép, aztán következzen az ételek és séfek. És további kóstolgatás után megpróbálok majd összerakni egy listát a személyes kedvencekből holnapra.
 
Itt van a fesztivál teljes menüje, ahol sikerült, fotóztam is, ételeket is, séfeket is.
21
 rántott borjú nyelv burgonyasalátával
 túrókrém eper-rebarbara raguval
 
 67
 Tejesbárány mája és combja mentás joghurtos uborkával
 Vanília, cseresznye és bodza
 
 Agárdi Pálinka Vendéglő
 Rozmaringos sertésköröm és szív Agárdi Szilvapálinkás pecsenyelével pirított tavaszi zöldségekkel
 Velence-tavi füstölt hal Agárdi Sörpárlatos sörbundában leveles salátákkal
 Tejpuding Agárdi Szamóca pálinkás epersalátával
 
 Anyukám Mondta
 Lampredotto
 Ropogós malacfül csicseriborsóval
 Kemencében sült variációk
 
 Arany Kaviár
 Húsos "pelmenyi"
 Rákhússal töltött "pelmenyi"
 "Rasztigaji" vörös kaviárral
 Heringtorta uborkával
 Hideg Orosz "okroska" leves
 Szibériai Tokhal Kaviár kóstoló
 Baldaszti
 Házi hamburger,gyömbéres coleslaw saláta
 Szardellás zöldbab főzelék, rántott csirkeosztriga,töpörtyű morzsa
 
 Bock Bisztró
 Libamájas „rúzs”
 Homár cappuccino
 Fokhagymás tigrisrák Ella burgonyával
 Tatár ízelítő tölcsérben (marha, borjú, lazac), sous vide fürjtojással
 Érlelt USA marha stefánia lassan készítve csángó módra
 Hideg töltött paprika
 
 Borkonyha
 Kovászos uborka nyalóka
 Galamb rilette bazsalikomos zöldalmával
 
 Chateau Visz
 Marinált koktélparadicsom”lollypop” mangalicaszalonna-köntösben, friss tavaszi salátával
 Gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával
 Csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával
 
 Chianti
 Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással
 Füstölt-grillezett kacsamell rántott fügezselével, szarvasgombás karalábészóssza
 
 Costes
 Uborka gazpacho, marinált lazac
 „Gulyás” terrine
 Eton mess with strawberries (Eper, habcsók, tejszínhab)
 
 Fülemüle
 Gazpacho
 Marinált töltött libanyak
 Sólet házilag füstölt marhahússal
 Balzsamecetes, olivás fehérbab baby polip-kagylóraguval
 Toszkán pacalragu
 Fülemüle diós-almás-mákos nudli
 
 Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád)
 Konfitált bárány, zempléni burgonyalángossal
 Fenyőmagos kecskekolbász gránátalmás salátával
 
 Jankovich kúria
 Kimchi, Kimbab, Bulgogi
 Malacpofa kovászolt káposztáva
 
 Káli Art Inn
 Orgona krémleves
 Körömpörkölt rilette
 Joghurtos uborkasaláta krém
 Káli Mandulás csokitorta
 Cigánymeggy kompót craime freche
 
 Kistücsök
 Egy hideg előétel friss sajtból
 Sajtmanufaktúra szelekció
 
 La Mareda
 Malackocsonya 3 ízzel: Zöldtorma, Chili, Lime
 Pisztráng vadsonkával, vajtök buerre blanc-val
 
 Mandula
 Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
 Érlelt marha oldalas "steak" sváb sufnúdlival, verjus mártással
 Delikát ízelítők, Gere szőlőmag olaj és Verjus kóstoló
 Saját, házi készítésű sajtok kóstolása
 
 Mezzo Kuzin Konyhaklub
 Kuzin hamburger házi zsemlében
 
 Mezzo Kuzin
 Kerti fűszeres tejfölben pácolt tanyasi csirkemellfilé bundázva osztrák tökmagolajos krumplisalátával
 Borjúpofa vadasan szalvétagombócon
 
 nU
 Meglepetés
 
 Olimpia
 Meglepetés
 
 Pastrami
 Füstölt pisztráng kapros tökkel
 Pastrami kocsonya házi barnakenyérrel
 
 Pest-Buda Bisztró
 kézműves kovászolt kenyérlángos: kolbászos-tojásos-lecsós
 házi tokaji aszús kolbász, ropogós kenyerlángossal
 
 Pierrot
 pirított pisztráng filé, kecskesajtos-almás "burgonyafőzelékkel
 
 Rókusfalvy Fogadó és Sonkamester
 Etyeki sonka szelekció
 Borbon, Rókusfalvy borokkal töltött csoki bonbon
 
 Rosenstein
 Kacsahús krém, házi savanyú válogatással
 Liba salsiccia sült paprikamártással,pászka tócsnival
 Ricset töltött libanyakkal,füstölt fürj tojással
 Flódni macaron
 
 Rosinante
 Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal
 Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel
 
 Salon Étterem (New York Boscolo)
 Egres-leves rozmaringos friss kecskesajttal
 Kacsasült káposztás cvekedlivel
 Eper bodza
 Édeskömény szörp, Rebarbara szörp
 
 Spazio Manuel Café
 Almavíz házi derelyével
 Fekete ravioli mozzarellával és szárított paradicsommal töltve
 Zöld tagliatelle kecskeraguval
 
 Tigris
 Libamáj pástétom gyümölcskenyérrel és cseresznyével
 Fekete csokoládé mousse sós pisztáciával és vaníliahabbal
 
 Viator
 Hideg kovászos uborka krémleves kecskesajt fagylalttal és vaddisznótoka pörccel
 Kacsamáj-terrine házi nyúlgerinccel málnával és bébi céklával
 Karamellás házi bodza szörp
 
 Villa Bagatelle
 Holsteiner szendvics pohárban (fekete kenyér sajtkrémmel, fűszeres paradicsommártással rétegezve)
 Joghurtos parajfőzelék sous-vide nyúlcombbal
 Csigatorony
 
 VS
 Csirkezuzás árpagyöngy rizottó konfitált kacsával
 Malacsajt rilette bodzás uborkával és céklával
 
 Walter
 Petrezselymes csülökpástétom füstölt mangalica nyelvvel, Wasabi habbal, házi karfiolsalátával
 Levendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével, zöldborsos tejföllel
 
Tudod már, hogy hol folytatja Huszár Krisztián a Mák után?

 
                                                                




