Tegnap elkezdődött a szakmai nappal a Gourmet Fesztivál, kisebb területen, mint tavaly, de legalább olyan izgalmas ételekkel és programokkal. Önfeláldozó módon igyekeztem rengeteg dolgot megkóstolni a kínálatból, ebből raktam össze egy fényképes tudósítást, persze bőven nem komplett a beszámoló, ez csak egy szelet a palettából, most látom, hogy milyen rengeteg dolgot nem sikerült megnézni, de szerencsére van még 3 nap. Biztos lehet majd hibát találni ebben is, de én megmondom őszintén: rettenetesen örülök neki, hogy van egy ilyen nívós gasztronómiai rendezvény Magyarországon.
Először pár életkép, aztán következzen az ételek és séfek. És további kóstolgatás után megpróbálok majd összerakni egy listát a személyes kedvencekből holnapra.
Itt van a fesztivál teljes menüje, ahol sikerült, fotóztam is, ételeket is, séfeket is.
21
rántott borjú nyelv burgonyasalátával
túrókrém eper-rebarbara raguval
67
Tejesbárány mája és combja mentás joghurtos uborkával
Vanília, cseresznye és bodza
Agárdi Pálinka Vendéglő
Rozmaringos sertésköröm és szív Agárdi Szilvapálinkás pecsenyelével pirított tavaszi zöldségekkel
Velence-tavi füstölt hal Agárdi Sörpárlatos sörbundában leveles salátákkal
Tejpuding Agárdi Szamóca pálinkás epersalátával
Anyukám Mondta
Lampredotto
Ropogós malacfül csicseriborsóval
Kemencében sült variációk
Arany Kaviár
Húsos "pelmenyi"
Rákhússal töltött "pelmenyi"
"Rasztigaji" vörös kaviárral
Heringtorta uborkával
Hideg Orosz "okroska" leves
Szibériai Tokhal Kaviár kóstoló
Baldaszti
Házi hamburger,gyömbéres coleslaw saláta
Szardellás zöldbab főzelék, rántott csirkeosztriga,töpörtyű morzsa
Bock Bisztró
Libamájas „rúzs”
Homár cappuccino
Fokhagymás tigrisrák Ella burgonyával
Tatár ízelítő tölcsérben (marha, borjú, lazac), sous vide fürjtojással
Érlelt USA marha stefánia lassan készítve csángó módra
Hideg töltött paprika
Borkonyha
Kovászos uborka nyalóka
Galamb rilette bazsalikomos zöldalmával
Chateau Visz
Marinált koktélparadicsom”lollypop” mangalicaszalonna-köntösben, friss tavaszi salátával
Gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával
Csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával
Chianti
Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással
Füstölt-grillezett kacsamell rántott fügezselével, szarvasgombás karalábészóssza
Costes
Uborka gazpacho, marinált lazac
„Gulyás” terrine
Eton mess with strawberries (Eper, habcsók, tejszínhab)
Fülemüle
Gazpacho
Marinált töltött libanyak
Sólet házilag füstölt marhahússal
Balzsamecetes, olivás fehérbab baby polip-kagylóraguval
Toszkán pacalragu
Fülemüle diós-almás-mákos nudli
Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád)
Konfitált bárány, zempléni burgonyalángossal
Fenyőmagos kecskekolbász gránátalmás salátával
Jankovich kúria
Kimchi, Kimbab, Bulgogi
Malacpofa kovászolt káposztáva
Káli Art Inn
Orgona krémleves
Körömpörkölt rilette
Joghurtos uborkasaláta krém
Káli Mandulás csokitorta
Cigánymeggy kompót craime freche
Kistücsök
Egy hideg előétel friss sajtból
Sajtmanufaktúra szelekció
La Mareda
Malackocsonya 3 ízzel: Zöldtorma, Chili, Lime
Pisztráng vadsonkával, vajtök buerre blanc-val
Mandula
Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
Érlelt marha oldalas "steak" sváb sufnúdlival, verjus mártással
Delikát ízelítők, Gere szőlőmag olaj és Verjus kóstoló
Saját, házi készítésű sajtok kóstolása
Mezzo Kuzin Konyhaklub
Kuzin hamburger házi zsemlében
Mezzo Kuzin
Kerti fűszeres tejfölben pácolt tanyasi csirkemellfilé bundázva osztrák tökmagolajos krumplisalátával
Borjúpofa vadasan szalvétagombócon
nU
Meglepetés
Olimpia
Meglepetés
Pastrami
Füstölt pisztráng kapros tökkel
Pastrami kocsonya házi barnakenyérrel
Pest-Buda Bisztró
kézműves kovászolt kenyérlángos: kolbászos-tojásos-lecsós
házi tokaji aszús kolbász, ropogós kenyerlángossal
Pierrot
pirított pisztráng filé, kecskesajtos-almás "burgonyafőzelékkel
Rókusfalvy Fogadó és Sonkamester
Etyeki sonka szelekció
Borbon, Rókusfalvy borokkal töltött csoki bonbon
Rosenstein
Kacsahús krém, házi savanyú válogatással
Liba salsiccia sült paprikamártással,pászka tócsnival
Ricset töltött libanyakkal,füstölt fürj tojással
Flódni macaron
Rosinante
Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal
Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel
Salon Étterem (New York Boscolo)
Egres-leves rozmaringos friss kecskesajttal
Kacsasült káposztás cvekedlivel
Eper bodza
Édeskömény szörp, Rebarbara szörp
Spazio Manuel Café
Almavíz házi derelyével
Fekete ravioli mozzarellával és szárított paradicsommal töltve
Zöld tagliatelle kecskeraguval
Tigris
Libamáj pástétom gyümölcskenyérrel és cseresznyével
Fekete csokoládé mousse sós pisztáciával és vaníliahabbal
Viator
Hideg kovászos uborka krémleves kecskesajt fagylalttal és vaddisznótoka pörccel
Kacsamáj-terrine házi nyúlgerinccel málnával és bébi céklával
Karamellás házi bodza szörp
Villa Bagatelle
Holsteiner szendvics pohárban (fekete kenyér sajtkrémmel, fűszeres paradicsommártással rétegezve)
Joghurtos parajfőzelék sous-vide nyúlcombbal
Csigatorony
VS
Csirkezuzás árpagyöngy rizottó konfitált kacsával
Malacsajt rilette bodzás uborkával és céklával
Walter
Petrezselymes csülökpástétom füstölt mangalica nyelvvel, Wasabi habbal, házi karfiolsalátával
Levendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével, zöldborsos tejföllel
Tudod már, hogy hol folytatja Huszár Krisztián a Mák után?