Amióta a zseniális phó leves rabja lettem, és felfedeztem Budapesten is a Hanoi-ban kóstolt változat méltó párját, már a harmadik vacsoraestet rendeztük meg a Hoa Sen étterem fantasztikus csapatával. A munkamegosztás elég igazságtalan, ők dolgoznak, főznek, felszolgálnak, gürcölnek, én meg learatom a dicsőséget.
Így aztán kezdem is inkább a szakácscsapattal a képes beszámolót, ők azok, akik a konyhában a munka legnagyobb részét végzik, nekik köszönhetjük a 12 fogásos vacsorát:
Ez volt szerdán a menü, csupa autentikus vietnami íz, rengeteg különleges hozzávaló:
Egy új étel is bekerült a kedvenceim közé, a friss tekercsnek az a változata, amikor a rizspapír helyett friss rizstésztába kerül, ugyanolyanba, mint ami a phó levesben is található, zseniális:
A zöld rizsbundában sült királyrák volt talán a leggyorsabban eltűnő étel:
De a legnagyobb kedvencem még mindig a phó, a zseniális vietnami marhahúsleves, ami minden vacsorán kihagyhatatlan:
Itt pedig a többi finomság, szerintem nagyjából követhető, hogy mi micsoda, talán a tintahalkarikák nehezebben felismerhetők, mert ezek végül csík formában jelentek meg (túl nagy volt a tintahal) és a Nem lehet még kérdéses, ha valaki nem ismeri, ez a magyarul tavaszi tekercsként emlegetett, henger alakú, ropogósra sütött, töltött tésztabatyu, benne zöldségekkel, marhahússal...
Most egyelőre két hét pihenő van betervezve, de ha véletlenül rengetegen írnak emailt, hogy sürgősen ennének egy nagy vietnami lakomát jövő szerdán, akkor lehet, hogy rá tudom beszélni a Hoa Sent, hogy megint mutassák meg, hogy mit tudnak jövő szerdán is.
Viszont addig sem érdemes kimaradni a lyoni repjegyekért folyó játékból!