Ez egy nemrecept, nem lesz hosszú leírás, csak egy gasztroötlet, amihez szinte semmi sem kell, főzési tudás végképp nem. Az eredmény viszont nagyon szuper.
Kecskesajtos, mézes-körtés melegszendvics:
Ami kell:
-kecskesajt
-körte
-méz
-kakukkfű
-jóféle barnakenyér (lehet persze sajét sütésű is, az egész ötlet talán kicsit Fűszeres Eszter vajaskenyeres posztjából jött, de én ezúttal éppen a Burgenlandból hazafelé vásárolt osztrák parasztkenyeret használtam.)
-só, bors
Én ezúttal kecskesajtszeleteket, majd körteszeleteket tettem a kenyérre, meglocsoltam egy kis mézzel és megszórtam egy kis kaukkfűvel, sóval és borssal, majd be a sütőbe kb 15 percre.
De finom lenne hideg-meleg verzióban is, ha egy serpenyőben összepirítom kicsit a körtét a mézzel és kakukkfűvel és utána a hideg sajtoskenyérre teszem rá.
Ki jön ma izgalmas bevándorlóéletekbe, és -ételekbe belekóstolni?