Szerencsére azért néha van egy kis wifi, igaz, annyira izgalmas a túra, hogy nagy hiba lenne egy monitor képrernyőjét bámulni, vannak erősebb ingerek is. (ez itt a túra részletesen, rengeteg fotóval.) Azért egy kis fotósorozatot gyorsan összedobáltam, az már látszik, hogy nem elsősorban a gasztronómiája miatt marad meg Közép-Amerika az emlékezetemben, itt ez nem annyira tűnik az emberek szívügyének, mint mondjuk Japánban vagy Franciaországban. Kicsit gyanúsan népszerű a bab és rizs keveréke többféle verzióban is, és a csirkehús sem a kedvencem. Viszont nyilván zöldségekben és gyümölcsökben hihetetlenül gazdag és magas színvonalú a választék.
Ez például egy tipikus reggeli, babos rizs, rántotta és egy jó kis salsa:
Mindenhol jelen van a főző banán, azaz platanos, gyakorlatilag krumpli helyett használják, sütve, főzve, csipszként és még püréként is. Talán egyedül hasábplatanos nincs :) Édesen is, ha érett, vagy zölden.
Itt éppen szeletekre vágva, kilapítva, és olajban kisütve:
Itt pedig nyersen a piacon:
Guánabana, tüskés anóna magyar(abb)ul, főleg turmixalapanyag, nincs túl erős íze, de finom:
Egy kis helyi sör, az is jólesik néha, főleg a cevichéhez:
És még pár fotó a piacról:
Megyek majd még fotózgatni szegény, vidéki nicaraguai piacra is, és sokat várok a Karib-tengeri oldaltól is, főleg a San Blas-szigeteken a homártól és egyéb tengeri ételektől. Illetve írok azért majd nem csak a gasztronómiáról, nagyon izgalmas helyek ezek.
Köszönet a támogatásért a Air France-KLM-nek!