Sikeresen zárult a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat javára indított jótékonysági vacsoraárverés, ahol rengeteg nagyon jó étterem csatlakozott az akcióhoz. Ez már önmagában is nagy siker, hiszen nagyon jó dolog, hogy szinte a komplett szakma összefogott az ügyért, és felkínáltak egy-egy két főre szóló vacsorát. Innentől már a licitáló jótevőkön volt a sor, akik végül több mint egy milliót adtak össze a Gyermekmentők javára. (Remélem jövőre minimum megduplázzuk!)
A szervezésben való felkérés mellé külön megtiszteltetés volt, hogy még egy saját vacsorát is felkínálhattam, amiért szintén szép összeg, 36 ezer forint érkezett a Gyermekmentők számlájára. Sokat gondolkoztam, hogy hol csináljam, végül elfogadtam Haris Gyuri kedves felajánlását és a Mezzo Kuzin Konyhaklub volt a főzés és a vacsora helyszíne, tökéletesen bevált, a (tan)konyha rész is szuper és tökéletesen felszerelt mindennel, és a vendégtér is nagyon elegáns és kellemes.
Ez volt a menü:
- Bébi zöld saláta vörös lencsével, dijoni mustáros vinaigrette-tel, kecskesajtos croutonnal, posírozott tojással.
- Fokhagymakrémleves.
- Pirított fésűkagyló vanília mártással, vajban párolt karfiollal, mentás zöldborsópürével.
- Tarte Lemon.
A vendégek nagyon meg voltak szerencsére elégedve, pedig elég komoly éttermi tapasztalattal rendelkeztek, ahogy kiderül közben a beszélgetésből. Íme néhány hangulatkép az estéről, a főzésről, a helyszínről.
Még egyszer köszönöm a résztvevő éttermeknek, és a Kuzin Konyhaklubnak, na és a bájos segítőmnek, az ottani "rezidens" szakácsnak, Vass Ildinek!
Még tart a játékunk izgalmas gasztronyereményekért! Ez meg itt a Facebook-oldalunk.