Ugye nem? Hiszen a híres "balatoni" hekk fagyasztva érkezik valamilyen távoli tengerből, és az egyszerűség kedvéért csak a törzse utazik. Van azonban feje, még hozzá elég rusnya, ahhoz képest, amit gondolnánk róla. És van egy különleges halpiac, ahova az utóbbi hetekben igencsak odaszoktam, ugyanis egyéb csodák is vannak ott bőven.
A hét szinte minden napján érkeznek a halak külföldről (az Adriáról, Új-Zélandról, Norvégiából, Franciaországból és sok más országból) és belföldről is, például a lillafüredi pisztráng, arany, azaz albínó változatban is.
És ráadásul mostantól szombatonként kicsit bele is lehet kóstolni a halas témába, az épp aktuális kínálatból egy-két falatot és rengeteg jó tanácsot is lehet kapni.
A legtöbb jó étterem náluk vásárol, ma délután éppen Giorgio Chavicchiolóval, a Fausto séfjével futottam össze. De talán a képek még többet is elárulnak a helyről, mint a szöveg:
Ja és a hekk feje:
A hely pedig a Budaörsi Halpiac, The Fishmonger, vannak Facebookon is és a neten is. És holnap délelőtt már reggel 9-től indul a kóstolgatás, ezúttal pezsgővel is kiegészítve!
Itt lehet csatlakozni a Facebook-oldalhoz, nagyon megéri! :)