Eredetileg főzési alapanyagokért indultam ma a Fény utcai piacra, de aztán megláttam egy csodálatos, abált tokaszalonnát és ebben a pillanatban minden más gondolat kitörlődött az agyamból. A sok világevés és elegáns étterem között ideje volt már valami tisztességeset is enni.
Következik a recept:
Tokaszalonna lilahagymával
Hozzávalók (1 főre):
25-30 dkg abált tokaszalonna
2 fej lilahagyma
4-5 szelet friss fehérkenyér
2 liter zsíros tej
Megértő lakótárs(ak)
Elkészítés:
A tokaszalonnát ízlés szerinti méretű csíkokra vágjuk (nálam legjobban az 1 cm széles, 3-4 mm vastag vált be), az összes hagymát félbevágva felszeleteljük. Majd egy tányérra halmozzuk és egy villa segítségével elfogyasztjuk.
Hibalehetőségek:
Nem sokat lehet itt hibázni, én azért egy csúnyába beleszaladtam ma: végül mégsem a toka-, hanem a hasaaljaszalonnát vettem, ami szintén nagyon finom, de túl sok volt benne a hús. Azért elfogyott végül.
Szeretitek? Így eszitek? És van a hagymaszag eliminálására bevált trükk?
Persze voltak és lesznek is igazi receptek itt, de ezt meg kellett osztanom, épp most nyeltem le az utolsó falatot. Ha még nem csatlakoztál, épp az 5000.-et várom a Facebookon.