Az elmúlt napok titkos pletykáit és sötét sikátorokban elsuttogott félinformációit sikerült mára bizonyossággá érlelni: a vendéglősök és séfek rettegve és reménykedve várt vendége, a mindig inkognitóban érkező, a világ legnagyobb hatalmú étteremkalauzának, a Michelin Guide ellenőrei itt vannak Budapesten!
(Az első és a második csillag kapcsán is sikerült az országból elsőként megtudnom, hogy ki kapta azokat és tájékoztatni az éttermeseket, séfeket és a közvéleményt, itt vannak az első reakcióik. Jó lenne jövő tavasszal is valami hasonló jó hírről beszámolni!)
Miattuk remegnek most a kezek a konyhákon, és a felszolgálók is kicsit sápadtabbak lehetnek, ha a város jó éttermeibe mennétek, legyetek kicsit elnézőbbek a dolgozókkal, nagy a stressz! És (most is) jó ha mentek étterembe ebédelni, vacsorázni, hiszen az inspektorok is szeretik, ha jól menő, pezsgő életű éttermet találnak.
Szerintetek ki érdemelne még csillagot Budapesten? (sajnos a városhatáron kívülre nem merészkednek...) Esetleg van, aki már kettőt is megérdemelne?
Itt van a nagyon aktuális exkluzív interjúm, amit a Michelin (Main Cities of Europe) főszerkesztőjével, a nagyon szimpatikus és tájékozott Rebecca Burrel készítettem korábban.