Na ideje elérkezni a múlt kedden megkezdett történettel a másik címszereplőhöz, James Bondhoz is. Eddig ugye Mamma Agatával találkoztunk a ravellói csodálatos teraszon, aki gyerekkorától kezdve hírességekre is főz, így nem is érte akkor meglepetés, amikor beállított hozza a távoli Ámerikából maga James Bond, azaz annak - talán az egyik legjobb megtestesítője - Pierce Brosnan. (kép is van róluk, de majd később, ez egy gasztroblog, nem egy celebblog, szóval elsőként a mamma :))
A híres citromos süti és a saját kiadású szakácskönyv, ami azóta már meghódította Amerikát is. Felhívnám a figyelmet, hogy ahol a képeken kék szín valamilyen árnyalata van, az leginkább a tenger...
Bond kivételesen nem csajozott, hozta a családját is, és persze a privát szakácsát, mégse járja, hogy összefokhagymázza a kezét egy titkosügynök, a szagos ujjlenyomatok alapján nem lenne nehéz azonosítani.
És a Bond-család:
Na még egy gyors celeblista Mamma Agata leghíresebb vendégeiből szemezgetve, aztán jöjjön utána a lényeg, a főzés és a kaják.
Tehát a lista:
Pierce Brosnan (említettem már?), Woody Harrelson, Jaqueline Kennedy, Elizabeth Taylor...
És akkor elsőként egy kis antipasti a teraszon:
Utána indul a főzés, ami valami hihetetlen szórakoztató. Mamma Agata egy szót sem beszél angolul, viszont a lánya, Chiara perfekt németből és angolból is. Ő menedzseli a kis családi vállalkozást (a nagypapa bort termel, Chiara férje, Salvatore pedig kertészkedik).
És persze egy jó cappuccino...
A kis cukkínitekercsek is zseniálisak
De azért az egyik legmaradandóbb élmény a parmigiana di melanzane, vagy magyarosabban parmezános padlizsán.
Tányéron meg ilyen:
Volt még citromos csirke és pár egyéb finomság is, de előbb inkább a citromos sütiről, mert azt már sokan kértétek:
Egy kis - persze házi készítésű - limoncello is járt hozzá, mandarinos változatban is...
És a recept itt van/lesz holnap. Bocs.
Szóval tessék szavazni a blogomra, ha tetszik! Ha nem tetszik, akkor is szabad. Köszi!