Kicsit megritkultak a bejegyzések, ez több oknak is köszönhető egyszerre: egyrészt nyilván én is igyekszem kihasználni a (nem létező) nyarat, és olyan helyeken tölteni, ahol vagy nincs az ember keze ügyében semmi olyan tárgya, aminek billentyűzete van, vagy csak esze ágában sincs elővenni, ha mégis ott lenne valahol egy táska mélyén, a kabinban. Az egyik mentségem például ez:
Egy kis fűzfői giccs
Na meg ez, egy jó kis házi lecsó, köszönhetően a földvári kikötőnek
A másik ok pedig, hogy közben azért kell szervezkednem is, még mindig nem adtam fel a Démonséf budapesti vendégszereplésének megszervezését, bár az egyértelműen kiderült, hogy egy nagyon erős szponzoráció nélkül erre semmi esély. De a remény még él, érdeklődő volt már, ki tudja, mi lesz belőle.
Illetve a szeptemberi lyoni gasztrokalandom is leköti nagyon sok energiámat, a Facebook-oldalon már közzétettem, hogy sikerült bejutnom a világhírű Bocuse Intézet évente egyszer tartott angol nyelvű, 3 hetes szuperintenzív főzőkurzusára, amire az egész világból összesen 10 embert fogadnak! Ezzel egy óriási álmom válik valóra, sose gondoltam, hogy sikerülhet! Teljesen nemzetközi csapat lesz, csupa gasztroőrült, és hozzá a legjobb francia oktatószakácsok, az Intézetben első sorban profi szakácsképzés folyik, posztgraduális is, és nagyon izgalmas kutatási projektjeik is vannak. Már az is rengeteg energiát leköt, hogy nagyon várom :), de közben persze azért szervezem a "kísérőprogramot", Lyonban és környékén hihetetlen érdekes dolgok várnak még felfedezésre, éttermek, borászok, termelők és tenyésztők...
Itt van az idei kurzus résztvevőinek országlistája: USA, Kanada, Németország, Norvégia, Brazília, Svájc, Ausztrália, Belgium és MAGYARORSZÁG!
Napi 8 óra főzés, óriási szigor, saját munkaruha és szakácskabát készül méretre, na meg persze késkészlet és minden egyéb kiegészítő....
És itt zajlik az egész, a Bocuse Intézet Ecully-ben (Lyon külvárosa)
A következő napokban pedig újra vízközelben leszek, ma például megkóstolom Ízbolygó ételeit a siófoki Coke Clubban, ahol szervezőként van szerencsém közreműködni a gasztroprogram kialakításában: az amúgy is a megszokott strandi ételeknél sokkal érdekesebb ételeket kínáló étterem ettől a héttől kezdve minden héten egy gasztroblogger saját kis menüjét is kínálja (Ízbolygó, Lila Füge, Chili&Vanília, Fűszeres Eszter), amire persze náluk vacsorát (plusz strandolás, VIP-buli, koktél...) is lehet nyerni. A legjobban talán itt lehet erről tájékozódni, na meg RSVP-zni. Én minden péntek este ott leszek, az biztos. Most hétvégén még Ízbolygó koftája tabbouleh-val és kókusztejes fehércsoki krémje!
Kívülről
És belülről
Aztán persze jönnek még a párizsi élmények is, Guy Savoy, Pierre Gagniere és a többiek...