Ma van a Budai Gourmet zárónapja, aki eddig valamiért hezitált vagy nem ért rá, itt az utolsó lehetőség, hogy ne maradjon ki az év gasztroeseményéből!
Íme a tegnapi gasztrokalandjaim a Millenáris Parkban képekben, ma nekifutok még egyszer, rengeteg mindent nem kóstoltam még, amiről nem szeretnék lemaradni, például a Kistücsök nyúlkolbásza...
A MÁK bistrónál indult a történet, Huszár Krisztián-féle borjúláb paradicsom-vinagraitte-el, fantasztikus.
Harcsa halászlémártással a Kistücsökben, a balatoni halászat fellendítésének élharcosa, Csapody Balázs és csapata hozza a tőlük megszokott magas színvonalat idegen pályán is.
Egy személyes kötődésű stand, a Kőteleki Kaptárnál jártam pergetni (lásd korábbi videóm), ennek megfelelően szuper az akácmézük :), de a legjobb a családi recept alapján készült mézes bodzaszörp ebben a hőségben.
A Miele gasztroszínpadon is zajlanak az izalmas események, és egészen kiváló borokat is lehet közben kóstolni, teljesen ingyen.
A nap folytatására leragadtam a Bock Bisztrónál, Bíró Lajos fovábbra is a gaaztropoén kategória győztesem de szó sincs arról, hogy vicc lenne, amit kínálnak, egészen kiváló ételekkel vannak kint.
Ez itt egy malac-lazac (céklaszorbéval!):
Ez pedig egy sóskaleves (szuvidolt spárgával, zöld borsóval) gidabordával.
Isabelle Legeron, Master of Wine a természethű borokról mesélt a közönségnek, és persze ehhez a témához is egy egészen különleges borkóstoló is tartozott, az adalékanyagoktól és mindenfajta trükközéstől mentes borok nemzetközi nagyágyúival.
A hangulat még tovább javult, a hely továbbra is szuper, az éttermek és borászok pedig a maximumot nyújtják, úgy vettem észre, hogy mindenki, aki erős kritikát fogalmaz meg a rendezvénnyel kapcsolatban, kívülről teszi, anélkül, hogy vette volna a fáradtságot és meglátogassa, körülnézzen.
Szóval a lényeg: ma utoljára van Budai Gourmet, aki kihagyja, nagyon sajnálhatja.
De melyik volt a legjobb étel?