Max (majdnem) 9 éves és Nobu-rajongó, bár még sose járt a Nobuban. Londonban él, ahol van két Nobu étterem is, mégis Budapestre kellett jönnie ahhoz, hogy végre valóra váljon az álma és megkóstolhassa, mit tud a hely. A rajongására jellemező, hogy amikor meghallotta a japán híreket a cunami kapcsán, akkor egy dolog aggasztotta, hogy történt-e esetleg Nobu úrral valami.
Ő Max, aki hetek óta nagyon készült a dologra, még egy új zakóval is tisztelgett Nobu san előtt, aki ugyan nem volt a helyszínen, de Llyod Roberts, a Nobu Budapest séfje valami olyan fogadtatásban részesítette, mintha egy külföldi államfő lenne.
A menü a tradícionális japán "uzsonnásdoboz", azaz bento box volt, benne jó pár Nobu-klasszikus, például az alaszkai fekete tőkelhal miszóban (marinálva), na és persze sushi és sashimi és további japános, esetenként peruias fogások.
Íme a videó első része az ebédről: (angol nyelvű, szerintem jól érthető)
Ez volt a végső verdikt:
És ez pedig a konyhatúra, ahol részletesen megmutatja Lloyd a Nobu konyháját és az ott dolgozókat Maxnek, ráadásul egészen különleges megtiszteltetésként a Nobu-veteránnak számító Yoshi san még külön bemutatja a kedvence, a lazac-avokádó tekercs elkészítését. (ez egy hosszabb videó, de vannak benne izgalmak bőven)
Köszönjük Lloyd Roberts, séfnek és a Nobu Budapestnek a fantasztikus élményt és a vendéglátást!
Facebookon csatlakoztál már? Nagyon komoly játék indul pár napon belül...