(a pesti oldal tavaszi meglepetései a Világevőn)
A Budai oldalnak is jutnak azért kellemes tavaszi helyek szerencsére, az egyik kitűnő példa a némi bizonytalankodás után egy szerencsés séfváltás segítségével nagyon magára talált Bonfini Kert a Bécsi kapu előtt a Lovas úton. Kerekes Sándor keze nyomát könnyű felismerni a tányérokon, persze nem az ujjlenyomatokra gondolok. Egyszerű, karakteres és profin elkészített ételek, finomkodástól és maníroktól mentesen, reggeltől estig. Ráadásul itt is van egy gyönyörű, napsütötte terasz. És külön érdekes felfedezés, hogy akár a reggeli is lehet izgalmas étkezés, a kacsamájas bundáskenyér a teraszon önmagában is megér egy korai látogatást.
A budai oldal egy másik erős bástyája az Aranyszarvas, ami beltérben is nagyon erős, de a terasza ilyenkor talán még nagyobb hangsúlyt kap, a Tabánra rálátással elég jó eséllyel ott van a toplista élén a zöldre néző teraszok között Budapesten. A konyha is kiváló, Fekete Antonió nagyon határozottan ragadja meg a hely lényegét, és kínál egyszerre házias, de mégis nagyon kifinomult ízeket, közte néhány egészen fantasztikus meglepetéssel. (innen sajnos nincsenek friss képeim, pótolom.)
A Fortuna utcában a várban is köszöntötték a tavaszt, a Pierrot (és a 21) étterem szakmai vezetője, Litauszki Zsolt mutatta be egy borvacsora keretében, hogy mit jelent számára a napos évszak. A menüt ezúttal a legvégén kezdtem nézegetni, ugyanis nem sokáig tudtam volna elviselni a bizonytalanságot, hogy szerepel-e rajta Zsolt legendás krémese. Szerepelt, ezúttal homoktövis szósszal. Összességében kiváló vacsora volt belül is megújult étteremben (Somlai Tibor belsőépítész munkája), Heimann (Szekszárd) és Bolyki (Eger) bor duettel kísérve.
Bonfini Kert
I., Lovas út 41.
www.bonfinikertetterem.hu
Aranyszarvas
I., Szarvas tér 1.
aranyszarvas.hu
Pierrot
I., Fortuna u. 14.
pierrot.hu