Update2: az Onyx egy két személyes vacsorával jutalmazza a jó hír hozóját, amit persze nem tartok meg magamnak, szóval hamarosan egy nyereményjáték következik, ahol a nyeremény egy Michelin-csillagos vacsora lesz két főre! Facebookhoz érdemes csatlakozni addig is!
Update1: megvan a könyv, így néznek ki a csillagosok!
Ahogy tegnap megígértem, máris itt vannak a legfrissebb hírek!
Folyamatos update-ek lesznek! Szulló Szabina (séf, Onyx), Széll Tamás (séf, Onyx), Miguel Vieira (séf, Costes), Gerendai Károly (tulajdonos, Costes), Hamvas Zoltán (manager, Onyx) már reagált is!
Ez pedig éppen egy éve történt, érdemes elolvasni!
Délben Budapestre érkezett a Main Cities of Europe főszerkesztője, Rebecca Burr, és egy nagyon szűk körű megbeszélésen vesz részt, amin persze a Világevő is ott lesz. A teljes interjú is jön majd itt a blogon és szombaton 11-től a radiocafén a gasztromániában, ahol az érintettek is megszólnak majd, de most kezdjük a legfontosabbal, a csillagok állásával:
A 2011-es Main Cities of Europe budapesti étteremlistája:
(a lista még nem biztos, csak a csillagok és a Bibek garantáltak, további infók napközben!)
Gundel
Costes (1 Michelin-csillag)
Onyx
(1 Michelin-csillag)
Fausto's
Baraka
babel delicate
Tigris
Mokka
Dió
Cyrano
Bock Bisztró (Bib Gourmand)
Krizia
Osteria Fausto's
Alabárdos
Arany Kaviár
Vadrózsa
Café Pierrot
Arcade Bistro (Bib)
Csalogány 26 (Bib)
21 (Bib)
Szulló Szabina: "Nagyon boldog érzés az egész, gratulálunk a Costesnek is és reméljük, hogy még nehezebb év vár ránk, szóval marad a munka és a kitartás. Folyamatosan csörög a telefonunk, nagyon jó érzés."
Széll Tamás éppen most indul be az étterembe, szintén tőlem tudta meg a jó hírt: "40 fokos lázban töltöm az első napom a Michelin-csillagos étteremben, hulla beteg vagyok. Nagyon örülünk, még fel se fogtam! Kicsit szédülök is!"
Kicsit később:
"Körbegratuláltunk egymásnak, de mindenki lehajtotta a fejét és dolgozik tovább keményen. Pár nap lesz még, amíg érezzük a hatását."
Gerendai Károly: "Örülök az egyik oldalról, hiszen köztudomású, hogy nem csak megszerezni, hanem megtartani is nehéz a Michelin-csillagot. És annak is örülök, hogy bővült a csillagosok száma, mindenkinek jó, ha fejlődik a magyar gasztronómia, és ezt meg is becsülik. Az egész ország megítélésének is jót tesz, és a fogyasztóknak is."
Miguel Vieira: "Gratulálok az Onyxnak! Nagyon boldogok vagyunk, és motiváltak arra, hogy jövőre még tovább jussunk!"
Hamvas Zoltán: "Nem jutunk szóhoz, köszönjük a jó hírt! Ízlelgetjük az ízét jelen pillanatban, de azért egy pohár pezsgő is belefér nyitás előtt még. Dolgozni kell nagyon sokat, akkor meg lehet a gyümölcse, szerencsére, ahogy a mellékelt ábra mutatja, működik a képlet."
Már csak rövid ideig lehet óriási kedvezménnyel előrendelni a legbrutálisabb szakácskönyvet! A fent emlegetett New Yorkernek is tetszett...