A kérdés egyszerű, milyen étel van a képen? [Megfejtés]
A bejegyzés trackback címe:
https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr492613005
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
boldii10 2011.01.25. 21:25:18
Citromból készült műcitrom. Cukorból és citromból egy cukorcitrombomba.
boldii10 2011.01.25. 21:29:32
Vannak további tippjeim. Tojás hártyája sárgájával bekenve. Currys sertésvesehártya.
ehran 2011.01.25. 21:38:57
@boldii: :)
Nekem is ilyen extrém hülyeségek jutnak eszembe, mint vizahólyag (bár sose láttam) vagy valamilyen embrió (cápáé, Vincze Zoliéknak volt a Kertben, mondjuk az hosszúkásabb volt, nem ilyen gömbszerű). Túl sok ázsiai főzőmúsort nézünk. :)
Nekem is ilyen extrém hülyeségek jutnak eszembe, mint vizahólyag (bár sose láttam) vagy valamilyen embrió (cápáé, Vincze Zoliéknak volt a Kertben, mondjuk az hosszúkásabb volt, nem ilyen gömbszerű). Túl sok ázsiai főzőmúsort nézünk. :)
boldii10 2011.01.25. 22:06:43
A valóság az, hogy egy hólyagban, stb. az "erek" struktúrát alkotnak, itt pedig csak egy random háló van, mint a vattacukorban. Tehát kevéssé valószínű szerves eredetű hártya. Ellenben akkor ezek valamilyen rostok, innen jött a citrom dolog. De persze ezen a fotón még az sem érthető, hogy az a barna folt valami tartalom, egy más szín, vagy csak a tányér látszik át a túloldalról. A csillogás árulkodó, hisz szemből nem tűnik nedvesnek vagy zsírosnak a dolog, tehát a csillogást inkább a struktúrát tartó váznak tulajdonítom, innen a cukormáz elmélet.
boldii10 2011.01.25. 22:07:29
Továbbá a bal alján a struktúra sözgletessé válik, lehet, hogy azon a felén állt egy ideig készítés közben.
boldii10 2011.01.25. 22:08:48
Ja, vagy biztos az egy szarvasgomba lapka, mint mindig, ha valami barna és nem tudjuk mi az :) (még szerencse, hogy nem léptünk bele)
ehran 2011.01.25. 22:20:32
@boldii: Ja hogy Neked konkrét elméleted van. :) Én csak hülyeségeket beszéltem, de tekintve, hogy a Bocuse-on van világevő, ezért azt tippelném, hogy valami ottani molekuláris varázslat, esetleg a szomszédos cukrász világbajnokságról valami trükközés (mondjuk cukorral).
boldii10 2011.01.25. 22:31:36
Egyébként meg, ha ez Lyonban van, akkor mi más lenne, mint hagymaleves! (ott van?)
ehran 2011.01.25. 23:13:16
@boldii: Most néztem, Facebookon megfejtették - bresse-i csirke valamilyen hólyagszerűségben készítve; szerintem Bocuse éttermében lőtte világevő. Így, hogy tudom mi ez, már tényleg fel lehet fedezni a csirke körvonalait benne. :)
boldii10 2011.01.26. 01:05:16
Egyébként a Bouce-os tányérról az eszembe jutott, hogy csak át kellene nézni, mik a főbb lehetőségek,..
boldii10 2011.01.26. 01:09:04
Ha ez a jó megfejtés:
5th Course: Volaille de Bresse en Vessie "Mere Fillioux"
Volaille de Bresse en Vessie "Mere Fillioux"
(Truffle-stuffed Bresse chicken in a bladder.)
Notes: After the birthing the chicken from the bladder, it is carved. The white meat is presented first, with rice (sticky rice - it was a version of glutinous rice that I was unfamiliar with - the grain was not as short as ones I've encountered), a slightly sweet, creamy sauce with morels, and buttered vegetables (haricots verts, carrots, and daikon radishes, of all things).
Akkor közel álltam. Két dologgal: A tojás hártyájával és a szarvasgombadarabbal. Persze még most sem tudom mit látok, ez korlátozza hitelességem :)
5th Course: Volaille de Bresse en Vessie "Mere Fillioux"
Volaille de Bresse en Vessie "Mere Fillioux"
(Truffle-stuffed Bresse chicken in a bladder.)
Notes: After the birthing the chicken from the bladder, it is carved. The white meat is presented first, with rice (sticky rice - it was a version of glutinous rice that I was unfamiliar with - the grain was not as short as ones I've encountered), a slightly sweet, creamy sauce with morels, and buttered vegetables (haricots verts, carrots, and daikon radishes, of all things).
Akkor közel álltam. Két dologgal: A tojás hártyájával és a szarvasgombadarabbal. Persze még most sem tudom mit látok, ez korlátozza hitelességem :)
boldii10 2011.01.26. 01:12:05
Nem tojás, na de mindegy.
Viszont itt www.alwayshungryny.com/thought-for-food/entry/always-traveling-paul-bocuse-lyon-france/ van pár kép, azok lesznek a holnapi posztban ? :)
Viszont itt www.alwayshungryny.com/thought-for-food/entry/always-traveling-paul-bocuse-lyon-france/ van pár kép, azok lesznek a holnapi posztban ? :)
világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.01.26. 01:30:38
@boldii: duplán nyertél: a megfejtés is tökéletes, na meg egy poszt alatt 9 a kommented is simán világrekord! :)
világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.01.31. 07:51:30
@boldii: @ehran: íme a megfejtés fotókkal, videóval:
vilagevo.blog.hu/2011/01/31/harom_csillagos_ebed_paul_bocuse_nel
vilagevo.blog.hu/2011/01/31/harom_csillagos_ebed_paul_bocuse_nel