A novemberi osztrák gasztrokalandok egyik emlékezetes állomása volt a Bécs melletti Hanner, a Relais & Chateaux lánc tagja. A fővárostól mindössze fél órányi autózásra levő, gyönyörű fekvésű hotel környékén sajnos nem sok idő maradt körülnézni, pedig a Bécsi erdő bőven tartogat kellemes kikapcsolódási lehetőséget, de a fő cél amúgy is a fantasztikus, Heinz Hanner séf nevével fémjelzett étterem volt. A Relais & Chateaux egyedi hangulatú, különleges luxushotelek szövetsége, általában is kiemelkedő jelentőségű ezekben a gasztronómia, de az igazán kimagasló konyhát Grand Chef megjelölés illeti. (A láncnak egy magyar tagja van, a Hertelendy Kastélyszálló.)
 Az elvárásaim ennek megfelelően magasak voltak, ráadásul a Gault Millau étteremkalauz is kimagasló pontszámmal, 18 ponttal, azaz 3 szakácssipkával díjazta a séf teljesítményét. Összehasonlításképpen: a legmagasabb pontszámú hazai étterem, a Michelin-csillagot is begyűjtő Costes 17 pontot kapott ugyanebben a kiadványban.
Az elvárásaim ennek megfelelően magasak voltak, ráadásul a Gault Millau étteremkalauz is kimagasló pontszámmal, 18 ponttal, azaz 3 szakácssipkával díjazta a séf teljesítményét. Összehasonlításképpen: a legmagasabb pontszámú hazai étterem, a Michelin-csillagot is begyűjtő Costes 17 pontot kapott ugyanebben a kiadványban. 
Az elegáns, de egyáltalán nem nyomasztóan feszélyezett légkörben aztán hamar kiderül, hogy maximálisan megérdemelt a sok kitüntetés. A teljes menüsor legmagasabb színvonalú konyháról árulkodik, technikai kivitelezésben, esztétikailag és kreativitásban egyaránt nehéz lenne bármilyen kifogást találni. (oké, persze, valaki írja azért meg, hogy mennyire szörnyű a hab az ételeken, alig várom) 
Lokális, friss, tökéletes minőségű alapanyagok az elejétől a végéig, az ételekhez kiválóan társított borok kíséretében. És még poénokra is jut energia, például a házi zsömle stílszerűen tobozalakú, vagy a libamájas előételben az alma nem egy kiegészítő, hanem maga a libamájparfé van ilyen alakúra formázva, a kísérő pedig mogyorókrém, szarvasgomba és pirított mazsolás-diós kenyér. Mivel a látogatás éppen Márton-napra esett, természetesen liba is került a fogások közé, a melle ropogósra sütve, a combja párolva, grízgnocchival, almazselével és vöröskáposzta-lével. Emlékezetes attrakció az impozáns sajtkocsi is, amiről - szerencsére szakértő segítséggel - évjáratokat is lehet kóstolni néhány sajtfajtából.
Összességében egy mesterien kivitelezett, fantáziadús, sokáig maradandó, fantasztikus vacsoraélmény az ehhez maximálisan méltó környezetben. És a szoba is tökéletes...
Hanner
Mayerling
Mayerling 1
(2258) 2378
www.mayerling.cc
Hamarosan véget ér a játék a prémium fotókönyvért, ne hagyd ki!


 
                                                                ![Breaking! Felragyogtak a 2023-as Michelin-csillagok! [Folyamatosan frissül]](https://m.blog.hu/vi/vilagevo/image/.external/.thumbs/9e9963e5e581e0d8c6ed166e623b993b_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg) 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                








