Thanksgiving, a pulyka napja
2010. november 25. írta: granturizmó!

Thanksgiving, a pulyka napja

Vagy még inkább a pulyka napjainak vége, hiszen soha máskor nem pusztul el annyi pulyka Észak-Amerikában, mint ezen a napon. Ahogy azt más ünnepeknél is megszokhattuk, az eredetileg egészen más céllal létrejött piros betűs nap szép lassan átalkult, a bőséges aratásért történő hálaadás helyett mára kizárólag az egészben sült, töltött pulykákra került át a fókusz.

Úgy tűnik, hogy már 1921-ben is volt, aki felfedezte, hogy a vérontásról szól az ünnep...

Az összes amerikai gasztrooldal és -blog tele van ilyenkor a szaftos, tökéletes pulyka elkészítésének titkos receptjével és trükkjeivel. Pedig nem tartozik a világ legizgalmasabb húsai közé ez a szárnyas (sem).

És még veszélyes is.

De a pulykát, vagy legalábbis egy példányt, meg is mentenek a derék amerikaiak, egészen konkrétan az elnökre hárul az a nemes feladat, hogy a pulykairtás gyászát valamelyest enyhítse. Így:

Ha pulykát nem is, de dedikált Segal-szakácskönyvet simán nyerhetsz a Világevővel

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr692472722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2010.11.25. 20:42:34

Ráadásul Obama idén két pulykának is megkegyelmezett. Azt valaki magyarázza meg, hogy a megkegyelmezendő pulykának miért is van dublőre. (Talán annyira túl volt hizlalva, hogy azt hitték esetleg infarktust kap a sok izgalomtól a show alatt?)
süti beállítások módosítása