Les Culottes Longues, azaz hosszúgatyás a neve Lyonban, a gasztronómia fővárosában található egyik Bouchonban, azaz kisvendéglőben. Amit a helyről, a séfről és az egész műfajról tudni érdemes, Chili & Vanília részletesen leírta, így inkább csak néhány fotóval, illetve a saját szemszögemmel egészítem ki.
Az a bizonyos hosszúgatya
És aki viseli, David Cano, a séf
Les Culottes Longues kívülről
és belülről
Ez itt már a Vacsora: feketeolajbogyó fagyi, nyers sonka, parmezán ropogós és sült zöldségtatár
A kör alakú kenyér
Meleg előétel: osztriga aszpikban folyami rákokkal és vadsprágával
Rostélyos (éppen csak megsütve) Saint Marcellin mártással
Flan
Az egész vacsora fantasztikus volt, az ételek minősége miatt is, de a fantasztius hangulat miatt is, ami ezekre a kisvendéglőkre eleve jellemző, itt nem kínos átkiabálni a szomszéd asztalhoz, hogy mi az, amit esznek, sőt, még az is megesik néha, hogy bele akarnak kóstolni az ételünkbe, ha túlságosan jól néz ki.
(a poszt eredetileg a granturizmo.blog.hu-n volt, de ide jobban passzol)