Soha nem költöttem még ennyi pénzt gasztrokönyvre, pedig alaposan tele vannak a polcaim jobbnál jobb magyar és külföldi szakácskönyvvel és enciklopédiákkal. Kezdek gyanakodni, hogy a gyűjtőszenvedély ebben a témában már rég megelőzte a valódi hasznosságot a motivációk közötti rangsorban, de aztán mindig megnyugtatom magam, hogy ezek egytől-egyik időtálló művek, ráadásul még gyönyörűen is mutatnak a könyvespolcon.
Ez is a Modernist Cuisine-hez készült:
Ami most fog megjelenni, az viszont szinte biztos, hogy nagyon fájdalmas hiányt jelentene, ahányszor csak eszembe jut, így kénytelen leszek megrendelni, az elég durva ára ellenére is (ami előrendelve már nem is annyira durva azért.) A főzés művészete és tudománya alcímet viseli a hat kötetes, 2400 oldalas, 18 kilós monstrum, ami szimplán csak forradalminak nevezi saját jelentőségét.
Sok duma helyett, íme az egyes kötetek borítói:
Ha megvennéd, előrendelve most olcsóbb (nem kicsit, 100 fonttal!), és még nekem is jó, ha innen kattintva rendelsz:
Elő lehet rendelni a német Amazonon is, de ott valamiért gyakorlatilag semmi kedvezményt se adnak rá.
Persze karácsonyi ajándéknak is elfogadom bárkitől! :)
És még pár érdekes anyag a készítőktől:
Ez pedig itt a részletes tartalomjegyzék.