Most indul a következő túra, a cél nem túl egzotikus ezúttal, de annál több izgalmat rejt: Bécs. Aki most lekicsínylően legyintene az osztrák főváros hallatán, fontolja meg még egyszer. Szeretjük ugyan szidni az osztrák konyhát, de ez semmit sem változtat azon a tényen, hogy gasztronómiai szempontból (éttermek, piacok, alapanyagok, étterembejárási szokások) óriási a lemaradásunk tőlük.
Oktopusz-saláta a Kim kochtban
Ráadásul most szerdán lesz - a Michelin Guide mellett a másik legfontosabb étteremkalauz - a 2011-es Gault Millau Ausztria ünnepélyes bemutatója, ami Budapesttel is foglalkozik, így az itteni éttermek is nagyon kíváncsian várják, mik lesznek a pontszámok. Természetesen a Világevőn lesznek először olvashatók a konkrétumok!
A tervezett éttermek:
Traube, Bad Tatzmannsdorf: 1 szakácssapka (13 pont)
Mörwald "Kolster UND", Mörwald: 2 szakácssapka (16 pont)
WienWein keretében egy Bécs környéki borászat meglátogatása
Mraz & Sohn: 1 Michelin-csillag, 2 szakácssapka (16 pont)
Kim kocht: 3 szakácssapka (17 pont)
Palais Coburg: Új séf érkezett, Silvio Nickol, akinek a főztjével a Hertelendy Kastélyban már találkoztam. Előző munkahelyén, Veldenben 2 Michelin-csillagot szedett össez rekordgyorsasággal.
Steirereck im Stadtpark: 2 Michelin-csillag, 3 szakácssapka (19 pont)
Novelli: 1 Michelin-csillag, 3 szakácssapka (17 pont)
Hotel Rathaus Wein & Design: állítólag a város legjobb reggelije egész délelőtt
Umar, a halétterem a Naschmarkton.
A beszámolók folyamatosan készülnek majd, szerda éjjel igyekszem a gálavacsora után azonnal közzétenni a budapesti éttermek Gault Millau pontjait! Ha nem akarsz lemaradni, kövess a Facebookon!