TOP4 ramenező, amit kötelező megkóstolni, a ramen az új phó leves
2014. június 22. írta: világevő

TOP4 ramenező, amit kötelező megkóstolni, a ramen az új phó leves

Viszont emiatt semmi okunk fanyalogni, ugyanis a ramen egy fantasztikusan finom, szintén ázsiai és szintén tészta alapú leves, így nagy öröm, hogy színesedik a kínálat. Bemutatom a legjobb helyeket, ahol érdemes megkóstolni. 

IMG_0651.JPG

Ez volt a saját készítésű, lusta ramenem

[közben elég friss és forró téma: a halálos pesztó és ami mögötte van]

Persze nem idén jelent meg a ramen a budapesti kínálatban, sok-sok éve elérhető, de eddig nagyon kevés helyen volt, és azok közül is a legelérhetőbb volt a leginkább ingatag minőségű. A Momotaro ramen ugyan egyértelműen a legviccesebb étterementeriőr díjára pályázhatna, de a vendéglátós erények közül az állandóság és kiszámíthatóság nem tartozik a fő erényei közé, így hiába lehet néha nagyon finomat elcsípni, ugyanakkora esély van egy gyengécsékére is. És pár japán étteremben is volt már ramen, de a mostani divathullám, ami viszonylag gyorsan követi a világ trendjeit, egészen más megvilágításba helyezi a témát. A legjobb ramenélményem még mindig Tokióhoz köthető [itt van róla a videós beszámoló], de végre volt pár olyan budapesti élményem is, amit már egyértelműen a megkóstolásra nagyon javasolt kategóriába tudok sorolni. [Aki inkább megfőzné, írtam róla receptet is, innen kiderül az is, hogy mi mindent tartalmaz egy jó ramen.]

Ez volt a tokiói, az etalon, ahogy látszik rajta, nem kell szépnek lennie, csak rettenetesen finomnak:

ramen.jpgEz meg egy kakukktojás, a koppenhágai maraton előtti este ettem szénhidrátfeltöltésként a Wagamamában. (Persze azt soha nem sikerül betartanom, hogy ne egyek csípőset és túl fűszerest, ez egy csípős steak ramen volt) 

IMG_2451.JPG

De akkor most már tényleg Budapest:

Nincs az étlapon, de időnként készítenek rament a Papírtigrisben, amikor kóstoltam, kifejezetten nagyon finom volt.  Gazdag, ízes, tökéletes állagú tojás.

IMG_7085.JPG

Régóta nagy kedvencem a Daikichi (I., Mészáros utca 64.), részben a japán tulaj kissé különös viselkedése miatt is, de van egy csomó nagyon finom japán étel, például kiváló a gyoza és a mangalicás fogások is. Weboldaluk nincs, érdemes pár japán szót megtanulni és nagyon tisztelettudóan viselkedni, mert nem rajong a mester a magyar vendégekért :) Szóval különleges az élmény, de nagyon ajánlom!

IMG_6925.JPG

Rendes adagban még nem kóstoltam, csak a saját szervezésű Világevő vacsorán, amit a Baobao-ban tartottam, de az az élmény, illetve Takács Lajos neve eleve kötelezővé teszi minden komoly érdeklődő számára a kóstolást! Gyozákat se szabad kihagyni, főleg a kacsást nem, na meg a kelt tésztás gombócokat!

IMG_2953.JPG


Nagyon kellemes, egyszerű, funkcionalista dizájn és kifejezetten kiváló ramen a Ramenkában, ízes, jó a tészta, finom benne minden, kedvenc hely lesz belőle, már csak a beltér dizájnja miatt is, meg amúgy is nagyon szeretem a specializálódott helyeket, ahol szűk a választék, de azt nagyon jól tudják. Egyetlen kritika a tojás, az túl keményre van főzve, minden más nagyon stimmelt, maradandó élmény.

OMU
Hamarosan várható a nyitása, a Gourmet Fesztiválon kóstolt ramen alapján mindenképpen ott lesz a helyük a térképen!

IMG_6336.JPG

De azért ma délután is elmegyek egy phó levest enni... :)

Jönnek hamarosan a londoni gasztroélmények, többek közt egy saját, exkluzív interjú a világ legjobb séfjével...

Screen Shot 2014-06-21 at 02.28.42.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr66304194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2014.06.22. 12:00:53

Újra divat lett a ramen? Vagy csak lesz?
Pesten 7-8 éve volt elég sok helyen ramen, akkoriban mindenki a Momotarót futtatta, ami szerintem csak az expat közönség miatt ment, mert többnyire hozták a pesti kínai büfék színvonalát (persze nem ázsiai, hanem amerikai vagy angol multik alkalmazottairól van szó).

JohnHenry 2014.06.22. 13:52:35

wtf?!? milyen fos poszt ez?!!? évek óta járok a Momotaróba, egyáltalán nem romlott vagy "ugrándozott" a kaják minősége!

rohadtul nem véletlen, hogy most is előszeretettel járnak oda itt dolgozó ázsiaiak...

@Étteremkritikus: a Momót ne hasonlítsuk már egy kínai kifőzdéhez! ég és föld a különbség!

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.06.22. 14:02:34

@JohnHenry: köszi a finom véleménynyivánítást :)

Abendsen 2014.06.22. 14:13:28

Ezek a levesek leginkább moslékra emlékeztetnek.

JohnHenry 2014.06.22. 14:43:42

@világevő: úgy érted, miután mindjárt az elején kvázi leszaroztad a város egyik olyan helyét, ahová ázsiaiak is rendszeresen járnak a jó konyha miatt?

ha úgy írom, hogy a poszt csúsztat és erősen szubjektív véleményével ellentmond az általam és az odajáró ázsiai ismerőseim tapasztalatának, attól jobban éreznéd magadat???

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.06.22. 14:46:55

@JohnHenry: először is nyugodj meg. másodszor létezhet a tiedtől eltérő vélemény is. és nem, a csúsztatás szó sem tetszik, mert az egy rágalom, a rosszhiszeműségemet feltételezi. ne az én jó érzésemmel törődj, csak szimplán őrizd meg a kulturált kereteket.
én ettem ott sokszor kifejezetten rosszul sikerült kajákat is, ezt, saját véleményemként írtam le. ha tudsz kulturáltan fogalmazni, akkor vitázhatunk is erről, de sajnos az sem fogja feledtetni az ott szerzett rossz élményeimet.

Petra Pónya (törölt) 2014.06.22. 15:52:54

@világevő: Néhány éve voltunk párszor a Momotaroban, de az utolsó alkalommal annyira semmilyen, ízektől mentes volt a ramen, hogy teljesen elment a kedvem tőle, és azóta nem is voltunk ott. Szóval, teljesen egyetértek az ingadozó minőséget illetően.

Holly Goly 2014.06.22. 20:13:35

a Momotaroról én is azért szoktam le, mert elkezdett a színvonal ingadozni. a ramenka viszont kellemes meglpetés volt, remélem olvassák et a beegyzést, és ezentúl nem főzik keményre a tojást :)

clipper 2014.06.23. 11:03:18

a Momo ramenja már sehol sincs.

Fige Tamás 2014.07.28. 20:11:27

Igen érdekes volt a cikk. Szerintem Maki chef elvihetett volna a Yokohamai rámen múzeumban. Ott igen érdekes környezetben falhattátok volna a különféle rámeneket.

Csak egyszer ettem a Momotaroban miután hazajöttem de nem voltam elájulva, de egy kis szója szósz segített rajta. A Tokyo étteremben ettünk feleségemmel még ráment igen drágán, sajna előétel mennyiségben is, de az íze "csak kicsit" kárpótolt. A cikkből legalább megtudtam hogy hol ehetek még ráment Budapesten.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.07.28. 20:18:30

@Fige Tamás: köszi! Igen, hallottam róla, de annyira sok nézni valóm volt Japánban, hogy arra nem jutott idő.

Rozgonyi Tivadar 2017.04.01. 10:47:27

Hát a Ramenka egy kalap... Bede Marcit idézném, inkább a lére fordították volna azt a pénzt, mint amit marketingre. A tésztra rendben van.

Rozgonyi Tivadar 2017.04.02. 06:13:40

Két évvel ezelőtt is rossz volt :-(
De most tényleg Tokióban vagy? Vagy már nem? Én itt lakom...
süti beállítások módosítása