A portrék: Fekete Antonio, a kollázs Világevő
Képek a 2016-os
Mikor és hol lesz a Bocuse d'Or magyar döntő?
Február 8-án, reggel 9h és 17:30 között a Hungexpo G pavilonjában, a Sirha Budapest 2018 keretében.
Hogy
Ha jogosult vagy szakmai belépőre (mert a gasztronómiában, vendéglátásban dolgozol), akkor szinte biztos, hogy már értesültél arról, hogy szakmai jegyet lehet igényelni. Ha nem értesültél róla, akkor ezen a linken nézz körül!
Mikor érdemes menni?
Maga a verseny február 8-án lesz, reggel 9h-kor kezdődik a főzés,
10h-től indul a műsorvezetés is (Gianni és én ezúttal) és ez a hivatalos nyitás időpontja is.
Az igazán látványos dolgok pedig 13:30h-kor indulnak, elsőként a zsűri bevonulása,
majd 14h-től már az első ételekkel és a kóstolással. Ez nagyjából 15:40-ig tart majd.
Mikor derül ki a győztes?
17:00-kor kezdődik várhatóan az ünnepélyes eredményhirdetés, de persze lehet csúszás is, és lesznek mindenféle különdíjak is, szóval negyed 6 előtt nem várható. Viszont biztos hatalmas lesz az érdeklődés, érdemes sokkal korábban jönni.
Lehet-e Széll Tamásnak szurkolni?
Természetesen lehet, biztos örülni is fog neki, de nem indult. Ezúttal a zsűriben kap fontos szerepet, így érdemesebb a tényleg versenyzők közül választani kedvencet. (Itt látható a magyar selejtezőről némi tudósítás, illetve a döntő mezőnye is.)
Lesz-e más érdekesség is?
Természetesen lesz, hiszen 3 napon keresztül folyamatosan zajlanak az események a Sirhán, és ehhez még egy nagyszerű, alaposan kibővült szakmai expo is tartozik, szóval február 7-9-ig lesz bőven látnivaló. Itt van a részletes programkínálat. (itt pedig egy részletes poszt arról, hogy mi minden lesz az Omnivore-on 9-én.)
Hol lehet majd szurkolni az itteni győztesnek?
Június 11-12-én Torinóban lesz a Bocuse d'Or Európia döntő. [Érdemes már most szállást foglalni! Ezek itt kifejezetten a helyszín közeli szálláshelyek.]
Egy kis múltidézés: így nyilatkoztak a 2016-os magyar döntő résztvevői a verseny után, így pedig a zsűritagok és a segítőik.