Utolsó kommentek:

seigyo_zoufukuki · densha.blog.hu 2023.01.21. 10:12:25

Nem t'om ismered-e Wang Gang változatát a Buddha pörköltre? Jó nagy adag, 5 napig készült, alsó hangon vagy egymillió forint értékű alapanyagból.

youtu.be/PQjDbLGehwQ

Bejegyzés: Tökéletes Buddha-leves egy helyen, ahol senkit sem érdekelt a Michelin-csillag

ördöggörcs 2023.01.06. 18:33:09

@Hérics: ...én meg azt kérdezem, hogy tud valaki ennyire paréj lenni?
Nem tetszik, nem érdekel? Minek van itt?

Bejegyzés: 이종국 - Látogatóban a koreai művészséfnél

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2023.01.01. 19:24:18

@littke: vannak Mexikóban kerülendő részek, pl az egész Tabasco tartomány, egy kis óvatosság tényleg nem árt, de azért sajnálnám, ha erről lemaradtam volna.

Bejegyzés: Életem egyik legbizarrabb gasztroélménye

littke 2023.01.01. 17:03:39

Nem Merida egy rosz negyederol van szo? Mexicoban nem art ovaosnak lenni ha egy magad utazol.

Bejegyzés: Életem egyik legbizarrabb gasztroélménye

BOAR 2022.12.22. 17:41:27

Ne haragudj de ez most nagyon nullás volt. A közhelyszótárt lapozgatta a válaszadó, semmi eredeti gondolat nem volt benne csak a "trendi" maszlag.

Bejegyzés: Exkluzív gasztrointerjú egy névtelen alannyal. Kitalálod, hogy ki ő?

Taurusz 2022.12.22. 14:03:05

" Világevő blogot elolvastátok" ; "A blogot azért hoztam létre"...
árulkodó ragozás :)

Bejegyzés: Exkluzív gasztrointerjú egy névtelen alannyal. Kitalálod, hogy ki ő?

Flankerr 2022.12.22. 01:41:25

orbán ráhel, vagy más minisztériumi tisztviselő :D

Bejegyzés: Exkluzív gasztrointerjú egy névtelen alannyal. Kitalálod, hogy ki ő?

Burgermeister 2022.11.17. 18:55:20

@világevő: Jartam Afiban. :) remelem a mosdoba beneztel. :) az egesz kocerajt be kellene zaratni, borzalmas viszonyok vannak, ettem ott, nyomokban tartalmazott afgan izeket,:) tudod, olyan ez mint a magyar szajhoz igazitott kinai kifozde.

Bejegyzés: 5 izgalmas és megfizethető hely a városban, ami soha nem fog csillagot kapni

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2022.11.10. 11:24:31

@Burgermeister: a fenti országok közül egyedül Afganisztánban nem jártam többször (egyszer sem), de azért a régió egyéb országaiban szerzett tapasztalataim alapján a környezet ott nem lenne meglepő. Viszont az étel kifejezetten finom.

Bejegyzés: 5 izgalmas és megfizethető hely a városban, ami soha nem fog csillagot kapni

Burgermeister 2022.11.09. 14:50:49

Azert a Kabul bufe elegge lepukkant, de ez nem autentikus, kosz, kosz mindenutt. Kb. 1 hetes elmeny.

Bejegyzés: 5 izgalmas és megfizethető hely a városban, ami soha nem fog csillagot kapni

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2022.11.08. 21:30:44

Gondolom azért írtad a listát, mert se idén, se tavaly nem talált a Michelin egyetlen Bib Gourmand éttermet se Budapesten. Mondjuk előtte a Pétrus se az olcsó kategória volt, de 2019-ben még tényleg megfizethető volt a Stand25 és a Fricska.

Bejegyzés: 5 izgalmas és megfizethető hely a városban, ami soha nem fog csillagot kapni

Alfréd76 2022.09.20. 11:01:24

Mi a bisztróba járunk sokat (feleségem családja győri, sokszor megállunk ott nyáron, persze előre foglalással általában). Nekem csak az a bajom, hogy nem tudok túllépni a tafelspitzen. Ez a kedvenc ételem, úgy, ahogy a Platánban készítik: először a leves a zöldségekkel, majd a velőscsontból a velő pirítóssal, végül a főtt hús a hozzávalókkal (spenót, röszti, alma). Régebben anyukám készítette így, de miután apu meghalt, a családi összejövetelek ritkultak, ez is lekerült a menüről... A család többi tagja nem igazán szereti, egy emberre nem lehet főzni, az éttermekben általában csalódás. Itt viszont tökéletes. A zöldségek állaga mindig hibátlan, nem szétfőtt, de nem is kemény, éppen annyi roppanósság marad, amennyi kell, a levesben ott a lassan készült lé minden előnye, de nincs túlfűszerezve, nem "nehéz", a hús hibátlan (nem is tudom, honnak tudnak ilyen minőségű fartőt szerezni...), a körítés, a spenót remek. Mindig eltervezem, hogy mást eszek, de aztán mindig emellett kötök ki... Nem azt mondom, hogy itt készítik a legjobban az országban, mert nem próbáltam mindenhol, de én még nem ettem ennél jobbat (ezt csak azért merem leírni, mert anyám nem olvassa a blogot...).

A feleségem és a lányom szerencsére kalandoznak az étlapon, így kóstolgatok tőlük.

Bejegyzés: Egy vidéki étterem, ahol nem kérdés a csillag

Nincsis 2022.08.27. 23:27:09

A Covid előtti utolsó „békeévben” volt szerencsém észak-nyugat olaszországi kiruccanásom alkalmával meglátogatni és megkóstolni a Le Calandre menüjét.
Látogatásomra és a teljes kóstolómenü kipróbálására a fenti post megjelenését megelőzően került sor, így nem a fenti bejegyzésből merítettem ihletet, hanem... az étteremválasztás igen egyszerűen zajlott: felcsaptam a világ legjobb éttermeinek listáját és kerestem egy „útba eső” éttermet; lehetőség szerint az élvonalból (top 50)... és Így bukkantam rá a Pádua tartomány 16 ezres lélekszámú Rubano településén található Le Calandre éttermére.
Az általam kóstolt menüben, a fentebb említett sáfrányos rizottó (amihez fekete fokhagymás ízesítéssel volt szerencsém) mellett, a csontvelőt és az „egyszerű” spaghetti alla carbonara-t és „pizzát” emelném még ki; amellett, hogy a kóstolómenü azóta is mérceként szolgál számomra, ha top gastro/fine dining élményről van szó. Ugyanis, az eddigi étterem-élményeim alapján a Le Calandre kóstolómenüje mindenképpen abszolút értelemben dobogós helyen áll… (azonban ezen dobogó legfelső fokán Luigi Ciciriello nevével fémjelzett, brüsszeli La Truffe Noire „Privilege” menüje áll - hátha sikerül ezen postommal ihletet és esetleg kedved adni egy esetleges következő blogbejegyzéshez és az azt megelőző étteremlátogatáshoz).

Bejegyzés: Az olasz étteremek luxusligája 1. rész - Le Calandre

Nincsis 2022.08.27. 22:35:46

Nemrég születésnapi vacsorát töltöttem a Costes Downtownban.
Bevallom őszintén, az elmúlt időszakban (az Olimpián, a Standon és az Essencia-n kívül) eléggé hanyagoltam a budapesti éttermeket; azonban korábban többször is volt szerencsém élvezni Tiago Sabarigo remekműveit mind a Costes Downtownban, mind az Essencia-ban.
Sajnos, azt kell mondjam, hogy Molnár Márk által képviselt és megvalósított (távol-keleti? vietnámi?) ízlésvilág nem csak jelentősen eltér a korábbi, Tiago Sabarigo által képviselt (európai? magyaros?) ízlésvilágtól, hanem számomra abszolút élvezhetetlen is volt!
Minden egyes mártás és szósz fanyar, savanykás, kesernyés összhatást adott minden egyes fogásnak, amely - számomra - teljes csalódás volt! Például, a gyönyörűen elkészített pisztráng ízét teljesen elnyomta a fanyar fekete ceviche öntet dominánsan fanyar íze; és az is elég sokatmondó, hogy a számomra legelfogadhatóbb a perui yapatera kakaóval és curry-vel ízesített szósz volt úgy, hogy a curry-ért abszolút nem rajongok (sőt, ha van rá lehetőség, kerülöm)!
Szerencsére, a vacsorát követően a tapasztalataimat sikerült megbeszélnem a főpincérrel (aki abszolút megértette, hogy miről is beszélek, de hát a COVID utáni időszak ilyen furcsa trendet teremtett a fővárosi élvonalba tartozó éttermekben), amelynek eredményeként - remélhetően - megkímélhetem magam a jövőbeli hasonló csalódásoktól…

Bejegyzés: Messziről jött séf, azt főz, amit akar

Nincsis 2022.08.27. 22:02:01

@kék madár: Nekem pont ellenkező tapasztalataim vannak!
Volt szerencsém többször kipróbálni mind a bisztró kínálatát, mind a gourmet étterem menüjét. (Nem szeretnék felvágni azzal, hogy "törzsvendég" vagyok, de mindenesetre a pofámat már megismerik... ;-)) Mindenesetre, minden egyes alkalommal mind a kiszolgálás, mind az étel-költemények kiválóak voltak.
Pesti István tudása, szakma iránti elhivatottsága egyaránt érződik minden elkészített fogásban. Nyilván a gourmet menü nem említhető egy lapon a bisztró fogásaival; de nyilván nem is ez a cél.
Saját tapasztalatom alapján azt kell mondanom, hogy nem (csak) a vidéki (fine dining) éttermek legjobbja a Platán Gourmet Étterme, hanem Magyarország legjobbja és az én kedvenc éttermem is idehaza!
Személyes kedvenc fogásaim a gőzölt tojáskocsonya, szarvasgombával és ördöghalmájjal, de a tavalyi menüből a gombaleves is letaglózó volt; illetve a borjúbrízzel is itt találkoztam először (habár, már sokat hallottam magáról az alapanyagról, ami mindenképpen a bakancslistán volt).
Már nagyon várom az új menü megjelenését, amire ősszel számítok, mivel sajnos még nem tudták (vagy csak nem árulták el), hogy mikortól várható.
Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Bejegyzés: Egy vidéki étterem, ahol nem kérdés a csillag

kék madár 2022.08.22. 00:40:32

amikor a Platanban jartam nagyon kozepes volt, az etel es a kiszolgalas is. De biztos pechem volt.

Bejegyzés: Egy vidéki étterem, ahol nem kérdés a csillag

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2022.08.10. 17:37:18

@AlexAston: úgy tűnik, különbözik az ízlésünk. Én alapvetően főleg fine diningról írok, még akkor is, ha az egy szűkebb piac. Egyszerűbb helyekről - gondolom - írnak mások.

Bejegyzés: Egy vidéki étterem, ahol nem kérdés a csillag
süti beállítások módosítása