Utolsó kommentek:

bati67 2020.08.14. 12:49:47

Jók ezek a többféle üdvözlő-falatkák, de írhattál volna a főételekről is... :-)

Bejegyzés: Fúziós japán miniétterem, ahol a legkevésbé számítanál rá

Ambiorix 2020.08.14. 07:43:23

Ki az urát szereti,
Miszóráment főz neki.
Az én kedves párom
Yuzuhabbal várom.
Az én uram sosem ver,
Ha dekonstruált szusit nyel.

Bejegyzés: Fúziós japán miniétterem, ahol a legkevésbé számítanál rá

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2020.08.13. 21:01:01

Nekem tetszik, de frusztrálna hogy ilyen pici a hely, valahogy

Bejegyzés: Fúziós japán miniétterem, ahol a legkevésbé számítanál rá

bontottcsirke 2020.08.13. 18:11:36

A hab állagok nem jönnek be egyáltalán, de nagyon szép. A leves, ahol a vékony marhára öntik az alaplét már régóta tervben van.

Bejegyzés: Fúziós japán miniétterem, ahol a legkevésbé számítanál rá

odamondó 2020.08.07. 15:19:02

A bejegyzés elejével csak egyetérteni tudok. Itthon csak fine diningolni lehet vagy inkább otthon főzök, mert egy sima hétköznapi egészséges ételt nem képes senki sem készíteni.

@kék madár: a XI. kerület is megér egy misét. Mondjuk az alap probléma az, amit a bejegyzés felvetett. Egy hétköznapi korrekt ebédre / vacsorára nincs semmi.

@AlexAston: persze külföldön a vendéglő egy családi vállalkozás amiből a család úgy él mint mindenki más és foglalkoztatnak pár embert a környékről normális fizetésért. Itthon a vendéglős X6M-el járjon legalább és csak azért megy be az éttermébe, hogy rendet teremtsen. Vagy alapvetően annyira sok tőkéje van, hogy leszarja az egészet egy befektetés az egész amiből minél többet akar viszontlátni.

Bejegyzés: Bárcsak ilyen vendéglőkkel lenne tele az ország! Elérhető, érthető, otthonos.

Günther von Kastenfrosch 2020.08.07. 11:35:54

A minap voltunk a Szaletlyben. Öt fős társaság, sörrel, limonádéval, főétellel, desszerttel borravalóval fizettünk 30 eFt-ot. Magam is gondolkozok azon, hogy ez sok-e vagy sem. Ha a bekerülési oldalt nézem, feltételezve, hogy a hely az egészségügyi és az adószabályoknak legalább egy részét betartja, akkor nem tűnik soknak. Ha azt nézem, hogy a kazán-karbantartóm másfél óra matatásért kér 25 eFt-ot, akkor sem sok. Ha azt nézem, hogy egy átlagos szakember (festő, kőműves) baráti alapon hajlandó egy szűk munkanapot dolgozni 40-50 eFt-ért, akkor sem veszélyes. Ha a magyar átlag nettót nézem, akkor sok. A magyar átlag nettó a fejledt világban a mélysegénység kategóriája. Erről nem a vendéglő tehet, ami egyébként jó (és az adagok tényleg nem nagyok...)

Bejegyzés: Bárcsak ilyen vendéglőkkel lenne tele az ország! Elérhető, érthető, otthonos.

kék madár 2020.07.17. 23:02:32

Zugloban ahol lehuztam 30 evet valoban nagyon lehangolo a gasztronomiai helyzet. A mervado a szineszekel is gyakran teli Csali es a bmw-s-mackos stricik kedvelte Fortuna voltak, kozte par az uressegtol tatongo kinai bufevel, ami erthetoen a kerulet 3 sarkaban epult plazakba szippantotta az ehes lakossagot. A Kert egy akkora ugras volt, hogy en mindig sirva jottem ki a gyonyorusegtol, meg egy kave utan is. Talan a legnagyobb rablas es mosogatokefe darabkak a porkoltben jelenseg az Aranyhalban volt. Az egesz azert elkepeszto, mert Zuglo egyebkent a varos legjobb kerulete 10-bol 8 szempont szerint, tele van penzes, igenyes csaladokkal, de egy normalis gyrost vagy langost se lehet kapni, a Dozsa Gyorgy ut masik oldalan pedig egy vilagvarosi valasztek terul az ember ele.
Az, hogy a Kerttol 187 meterre meg egy szinvonalas hely nyilt sokaig a fagyaspont alo fogja szoritani a zugloiak donteskepesseget, nem ehhez vagyunk szokva.

Azert az etlapon van par gagyi dolog a maszek zoldsegesnek meg a fidesz kadernek: Kétszemélyre - limitált - RIB EYE STEAK /700 g/ 17.990 ez egy ertelmetlen es igazi parasztvakitos fogas

Bejegyzés: Bárcsak ilyen vendéglőkkel lenne tele az ország! Elérhető, érthető, otthonos.

nincs1agy 2020.07.16. 17:42:30

@Eugene Horse:

" Az étteremben zabálás nem alkotmányos alapjog."

Vajon mit gondol erről a BLM?

Bejegyzés: Bárcsak ilyen vendéglőkkel lenne tele az ország! Elérhető, érthető, otthonos.

azatothattila 2020.07.16. 13:02:52

gyonyoru filmek, de gyanitom hogy egy HD kamera sajnos nem oldja meg a hazai hianyt. az eszkoz is fontos persze de az otlet, az izles es a finesz tobbet szamit. ezt en pl a sajat apro konyhamban vettem fel karanten alatt hogy magamat szorakoztassam:
www.youtube.com/watch?v=7Kj_IW-G3lk
nyilvan nem hivott meg a netflix hogy csinaljam a kovetkezo chef's table-t de az azert latszik hogy barmibol lehet egy kis varat epiteni ha van hozza kedv. legvarat minimum :)

Bejegyzés: Csodálatos gasztrovideók, bárcsak lenne ilyenből magyar változat is!

eMJe 2020.07.16. 10:13:33

Biztató volt a szöveg, de bizony ez reklám (mondjuk látható is, részben annak lett szánva, így ezzel a részével nincs is baj). Az árakat elnézve viszont néhány sor és szó törölhető.
Gyereksarok meg nem kell, a képek alapján ezért az árért gyerekadagot szolgálnak fel :D

Bejegyzés: Bárcsak ilyen vendéglőkkel lenne tele az ország! Elérhető, érthető, otthonos.

AlexAston 2020.07.16. 09:33:02

@Rozgonyi Tivadar: Magyarország sajnos arról szól, hogy 1-2 év alatt meg akarnak gazdagodni az ilyen helyeket üzemeltetők (tisztelet a kivételnek persze).
Míg a tőlünk okosabban gondolkodó helyeken nem véletlenül vannak akár több száz éves éttermek, mert hosszú távon gondolkodnak, nem a gyors rablásban. És még a magyar árakhoz képest sem drágák, miközben kifogástalan minőséget kap az ember.

Bejegyzés: Bárcsak ilyen vendéglőkkel lenne tele az ország! Elérhető, érthető, otthonos.

Rozgonyi Tivadar 2020.07.16. 02:40:56

Országonként azért elég eltérő fogalmak vannak az „elérhető, érthető és otthonos kisvendéglő” fogalmáról. Japánban a rossz fizetések is 4-500 ezer forint (nettó) körül kezdődnek, a hivatalos átlag legalább 800 ezer (nettó), és így az „elérhető” kategóriájú vendéglőkben alig van 1000 yen (2900 ft) feletti komplett menü (leves, savanyúság, rizs ÉS főétel), nemhogy egyetlen főétel. Nyilván ügyesebben szakosodnak (egy rántotthús-étteremben csupa rántott étel van, rántott malac, csirke, rák, osztriga), több a lánc, de azért egy 4500 forintos Cordon Bleu-t (plusz ital, plusz jatt) aligha engedhet meg magának az ember mindennap átlagfizetésből (egy 600-750 yenes rántotthús-menüt meg simán, ha lusta főzni, Japánban többek közt borravaló sincs). 4500 forintból még Szingapúrban is betegre eszi magát az ember egy olcsó vendéglőben.
Nyilván ezer oka van ennek, addig, amíg Stájerországban a LIDL-ben fele annyiba kerül a spanyol zöldpaprika (amit két hegyen át kellett szállítani), mint a pesti LIDL-ben a magyar, addig nehéz csodát tenni...

Bejegyzés: Bárcsak ilyen vendéglőkkel lenne tele az ország! Elérhető, érthető, otthonos.

Höhöbezzegén 2020.07.16. 00:42:37

Zugló for me is walking down in memory lane. My first love lived there and I spent much time there. I’m glad finally a nice place opened up there which I’d definitely like to try if I’m in Hungary next. The problem is with culinary experiences in Hungary it is very Budapest focused, so many nice places there to eat out as opposed to the countryside where these places a few and far between. Thanks for the article and bringing so precious bitter-sweet memories back.

Bejegyzés: Bárcsak ilyen vendéglőkkel lenne tele az ország! Elérhető, érthető, otthonos.

élhetetlen 2020.07.15. 21:53:22

Igen régen volt, de 27 évig éltem Zuglóban, 100 méterre a Thököly, Róna saroktól, akkor még volt ott egy Makrapipa (kisebb), egy Sárospatak (nagyobb), mindkettő jó konyhával, és élő cigányzenével. Ezek eltűntek. Az Aranyhalnak kellemes kertje volt, oda sörözni jártunk. Talán a Herminán volt egy Kanizsa, vagy Kinizsi söröző, különteremmel, az öcsém esküvői ebédjét is ott tartottuk. Az akkori Thökölybe kétszer mentünk be (tudod, először, és utoljára), sz@r volt és drága. Örülök, hogy jó kezekbe került, bár már nem járok arra.

Bejegyzés: Bárcsak ilyen vendéglőkkel lenne tele az ország! Elérhető, érthető, otthonos.